Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2010 17:24

Domuz gribi yatıştı!..

Domuz gribi yatıştı!..
Türkiye'de yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği domuz gribi olayları ile ilgili soruya,Bakan Akdağ; "Domuz giribi bir salgın olarak yayılmasının ardından yavaşlamıştır. Gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz."karşılığını verdi.

Erzurum Ajans-Bakan Akdağ, Etap Altınel Oteli’nde ”Sağlığın Teşviki ve Geliştirilmesi Çalıştayı”na katıldı. Açılış öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye’de yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği domuz gribi olayları ile ilgili soruya, “Domuz giribi bir salgın olarak yayılmasının ardından yavaşlamıştır. Gündemimizden çıktığını söyleyebiliriz. Alevli dönemi geçirdik, yaşadık. Artık salgın Türkiye’de yatışmış durumdadır. İkinci bir dalga olurmu bilemem, bilim adamlarımız dünyada olduğu gibi izliyorlar” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, kamuoyunda kalp krizine neden olduğu iddiası ile gündeme gelen Avandia isimli ilaçla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Akdağ, bu ilacın Türkiye’de yasaklanmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Söz konusu ilaç hakkında 2007 yılından bu yana takip ediyoruz. 2008 yılında da ilacın reçete bilgilerine ilave ettirmişiz. Kalp hastalığı olanlar hakkında ilacın kullanımının doğru olmadığını doktorlarımıza bildirmişiz. Aralık ayında doktorlara bir mektupla bilgi vermişiz. Şeker hastalığı ve diyabet hastalığı için kullanılan ilaçların yetersiz kaldığı durumlarda dirençsiz hastalarda kullanılan ilaç grubundaki bir ilaçdır. Her hasta için kullanılması söz konusu değil. Türkiye’de çok sayıda diyabet hastası var ve çok sayıda diyabet ilacı konuşuluyor. İlgili kurumlarımız piyasadan çekme ile ilgili bir karar almış değiller. Kullanımı ile ilgili kısıtlamalar var. İlacın yan etkilerini de takip ediyoruz. Yan etkilerin takibi konusunda hastaya rastlanan doktorumuz yok”.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.