Bölge Haber Girişi : 24 Şubat 2010 14:37

Tıp Fakültesi amfileri yenilendi!..

Tıp Fakültesi amfileri yenilendi!..
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 1962 yılında kurulduğu ve bugüne kadar 4 bin doktor yetiştirildiğini anlatan Atamanalp, "Fakültemizde 190 öğretim üyesi görev yapıyor. Şu anda 1-3'ncü sınıflarda toplam 420 öğrencimiz var.

Erzurum Ajans-Uzun yıllardır eğitimin hizmetinde görev yapan ve yıpranan Merkezi Amfi binası ve derslikleri adeta yeniden inşa edildi.

Yeni çehresiyle bugün açılışı yapılan Merkezi Amfilerin üç dersliğini Tıp Fakültesi, diğer dört amfiyi ise fakülteler kullanacak. Merkezi Amfilerin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak yaptı. Koçak, açılışta yaptığı konuşmada, Atatürk Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana öğrencisini merkeze aldığını ve öğrencisine çok önem verdiğini söyledi.

“Bütün bu hizmetler öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim görmesi için hazırlanıyor” diyen Koçak, Erzurum’a gelen öğrencilerin kafasında iki temel sorunun olduğunu, birinci sorunun, ‘Erzurum nasıl bir şehir?’; ikinci sorunun ise, ‘Atatürk Üniversitesi’nde eğitim ve sosyal ortam nasıl, nasıl bir kampusa sahip?’ soruları olduğunu hatırlattı. Rektör Koçak, şöyle devam etti:

“Öğrenci, Erzurum’da ve Atatürk Üniversitesi’nde yaşadıkça bu şehri seviyor. Erzurum’a geldikleri ve Atatürk Üniversitesi’nde okudukları için pişmanlık duymuyorlar. Bu bizim öğrenci memnuniyetini merkeze almamızın bir sonucudur.”

Göreve geldiklerinde önceki Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’ın Merkezi Amfilerin durumunun iyi olmadığını bir an önce onarılması gerektiğini kendisine ifade ettiğini hatırlatan Koçak, şunları kaydetti:

“Biz de ilk iş olarak gelip buraları gezdik; gerçekten amfilerin durumu çok kötü idi. Başta Tıp Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp olmak üzere, yardımcıları ve hastanelerimizin yöneticileri bu binanın şu andaki durumuna gelmesi için çok büyük emek harcadılar. Her birisine teşekkür ediyorum. Ziraat, Eğitim, Mühendislik, Edebiyat gibi diğer pek çok fakültemizin derslikleri ve amfileri de benzer durumdadır. Onlar da tek tek onarılarak daha iyi bir yüzle öğrencilerimizin eğitimine sunuluyor. Yenilenen amfilerde ders yapan öğrencilerimizin ve ders anlatan hocalarımızın ortamdan pozitif bir enerji alacakları ortadadır. Amacımız Atatürk Üniversitesi’nin bütün dersliklerini bu standarda yükseltmektir.”  

Atamanalp: “4 bin doktor yetiştirdik”

Açılışta konuşan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Selçuk Atamanalp, Merkezi Amfilerde Tıp Fakültesi’ne 330 öğrenci kapasiteli 3 amfi verildiğini, diğer fakültelerin ise 200’er kişilik 4 amfiyi kullanacaklarını söyledi.

Merkezi amfiler binasında sadece dersliklerin bulunmadığını ifade eden Atamanalp, ayrıca, kafeterya ve sosyal amaçlı çeşitli mekanların bulunduğunu ifade etti.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 1962 yılında kurulduğu ve bugüne kadar 4 bin doktor yetiştirildiğini anlatan Atamanalp, “Fakültemizde 190 öğretim üyesi görev yapıyor. Şu anda 1-3’ncü sınıflarda toplam 420 öğrencimiz var. Ayrıca bilindiği gibi, Kafkas ve Erzincan Üniversiteleri Tıp Fakülteleri öğrencileri de bizde eğitimlerini devam ettiriyor. Önemli bir amfi sorunu yaşıyorduk. Şimdi artık öğrencimizin yarısı bu üç amfide eğitimlerini sürdürecek. Merkezi amfilerin bu hale gelmesinde tarif edilemez emekler var. Öğrencilerimize düşen çok çalışarak, çok iyi yetişerek onlar için hazırlanan imkanların hakkını vermeleridir.”

Merkezi Amfilerin açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Genel Sekreter Prof. Dr. Üstün Özen, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sait Keleş,  Dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.