Erzurum Haber Girişi : 25 Ekim 2022 13:36

Dosyalar birleştirildi

Dosyalar birleştirildi
Erzurum'da Diyanet'e bağlı bir Kur'an Kursu'nda yaşları 10 ile 12 yaş arasında değişen 8 çocuğa cinsel istismar ve işkence davasında yeni gelişme yaşandı.

Mahkeme, eziyet ve işkence dosyası ile 18 Ocak’ta Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan ve istinaftan dönen dosyanın birleştirilmesine karar verdi. 

 

Erzurum’daki Kur’an Kursu’nda yaşanan olayla ilgili sanık, işkence ve eziyet suçlarından hakim karşısına çıktı. Erzurum’da Diyanet’e bağlı bir Kur’an Kursu’nda yaşları 10 ile 12 yaş arasında değişen 8 çocuğa cinsel istismarda bulunan sanık belletmen Hakan Aslankafa’ya (22) kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel istismar suçlarından verilen 119 yıl 6 ay hapis cezası kararı bir üst mahkeme tarafından bozulmuştu. Mahkeme, verilen cezanın fazla olması ve çocukların ifadelerinin duruşmada dinlenmemesini gerekçe olarak sunmuştu.

 

Çocuklar mahkemeye getirilmedi

 

Dün sanığın Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde işkence ve eziyet suçlarından görülen davası görüldü. Davayı üstlenen ‘Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’ avukatları tarafından çocuklar mahkemeye getirilmedi. Dernek avukatları dosyanın sanık Hakan Aslankafa’nın cinsel istismar suçundan yargılandığı dava ile birleştirilmesini talep etti. Mahkeme, 18 Ocak’ta Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan ve istinaf mahkemesinden dönen dosya ile birleştirilmesine karar verdi. PUSULA

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.