Spor Haber Girişi : 17 Mart 2014 14:05

Drogba: Karışık duygular içindeyim

Drogba: Karışık duygular içindeyim
Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Didier Drogba, eski takımı İngiliz devi Chelsea ile oynayacakları maç öncesinde karışık duygular içerisinde olduğunu söyledi.
Erzurumajans-Galatasaray'ın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Didier Drogba, eski takımı İngiliz devi Chelsea ile oynayacakları maç öncesinde karışık duygular içerisinde olduğunu söyledi.

Galatasaray'ın, Chelsea ile oynayacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçı öncesi UEFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Drogba, eski kulübüne ve arkadaşlarına karşı oynayacağı için çok heyecanlı olduğunu ancak nasıl bir reaksiyon göstereceğini bilemediğini belirtti.

"KARIŞIK DUYGULAR İÇERİSİNDEYİM"


Yıllar sonra tekrar Stamford Bridge çimlerine ayak basacak olan Didier Drogba, karışık duygular içinde olduğunu ifade ederek, "Öncelikle eski kulübüme ve arkadaşlarıma karşı oynayacağım için çok heyecanlıyım ancak nasıl bir reaksiyon göstereceğimi bilmiyorum. Chelsea'de sekiz yıl geçirdim ve nasıl bir reaksiyon göstereceğim konusunda kaygılıyım" dedi.Drogba, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi sonrası İngiliz devi ile eşleşmelerinin ardından Portekizli teknik adam Mourinho'dan kendisine, "Keyfini çıkar, bu senin anın olacak" şeklinde bir mesaj aldığını belirterek, "Chelsea'de her şeyi tecrübe edip, en üst seviyede futbol oynama şansı yakaladım ve kulüp beni çok iyi yerlere getirdi" şeklinde konuştu.Yıllar sonra Stamford Bridge'de, Chelsea'li taraftarların karşısına çıkmanın heyecan verici olduğunu söyleyen yıldız futbolcu Drogba, "Onları tekrar görmek harika olacaktır, taraftarla aramdaki ilişki çok özeldi" diye konuştu.

DEV MAÇA ALMAN HAKEM

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında yarın deplasmanda İngiltere temsilcisi Chelsea ile karşılaşacak. Londra'daki Stamford Bridge Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maçı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetecek. Brych'in yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp yapacak. Christoph Bornhorst'un dördüncü hakem olarak görev alacağı maçın ilave yardımcı hakemleri ise Tobiasz Welz ile Bastein Denkert olacak.

İLK MAÇ 1-1 BİTTİ

Sarı-kırmızılılar, Türk Telekom Arena'da oynadığı ilk maçta 1-1 berabere kaldığı rakibi karşısında Londra'da turu getirecek skoru yakalamaya çalışacak. Tur atlaması için mutlak gol atması gereken Galatasaray, golsüz beraberlik veya yenilgi halinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalacak. 1-1'lik eşitlikte maç uzarken, bu skorun üstündeki beraberlikler ve galibiyet ise Galatasaray'ı çeyrek finale çıkaracak.

MUSLERA VE MELO CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da, Chelsea maçı öncesi Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ile Brezilyalı yıldız futbolcu Felipe Melo, sarı kart cezası sınırında bulunuyor. İki futbolcu da, yarınki maçta sarı kart görmeleri ve takımlarının çeyrek finale yükselmesi halinde cezaları nedeniyle ilk karşılaşmada forma giyemeyecek. Chelsea'de ise Ramires ile John Obi Mikel, sarı kart cezası sınırında bulunan futbolcular arasında.

KASA DOLMAYA DEVAM EDECEK

Galatasaray, Chelsea'yi elemesi durumunda UEFA'dan 3,9 milyon Euro kazanacak. Ayrıca yükseleceği çeyrek finalde sahasında oynayacağı maçta da hasılat ve ürün satışlarıyla birlikte kasasına toplamda ortalama 6 milyon Euro girecek. Geçen sezon çeyrek finale yükselerek kasasına 24 milyon 782 bin Euro giren sarı-kırmızılı takım, bu sezon ise şu ana kadar 19,8 milyon Euro kazanmış durumda.

19,8 MİLYON EURO KAZANDI

Sarı-kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi'ne ayak bastı parası olarak 8,6, havuz parası olarak 5,2, grup performansıyla 2,5 ve son 16 takım arasına kalarak da 3,5 olmak üzere şu ana kadar toplam 19,8 milyon Euro'nun sahibi oldu. Galatasaray, Chelsea'yi elemesi durumunda UEFA'dan 3,9 milyon Euro daha alacak. Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde elde edilecek başarıya göre de katlanarak kazanmaya devam edecek.

DEV MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ

Stamford Bridge'de, yarın akşam oynanacak olan dev maç öncesi her iki takımın da muhtemel 11'leri ise şöyle:
GALATASARAY: "Muslera, Eboue, Chedjou, Semih, Alex Telles, Ceyhun, Selçuk, Melo, Sneijder, Burak, Drogba"
CHELSEA: "Cech, Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic, Willian, Obi Mikel, Ramires, Oscar, Hazard, Eto'o"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.