Bölge Haber Girişi : 03 Mart 2011 16:35

Dünya şampiyonu bayan boksör Tatar!..

Dünya şampiyonu bayan boksör Tatar!..
Dünya şampiyonu boksörümüz Gülsüm Tatar, bayan boksun olimpiyatlarda Londra'da vitrine çıkacağını belirterek, İki defa dünya şampiyonu oldum. Sıra olimpiyat altınına geldi. Ülkeme bu yakışır dedi.

Erzurum Ajans-Dünya şampiyonu boksörümüz Gülsüm Tatar, bayan boksun olimpiyatlarda Londra’da vitrine çıkacağını belirterek, “İki defa dünya şampiyonu oldum. Sıra olimpiyat altınına geldi. Ülkeme bu yakışır” dedi.

Dünya şampiyonu bayan boksör Gülsüm Tatar, ilk kez katılacağı ''2012 Londra Olimpiyatları'' için altın madalya sözü verdi.

Kars'ın Çakmak köyünde 1985 yılında dünyaya gelen ve babası emekli olduktan sonra İstanbul'a taşınan Karslı Gülsüm Tatar, ağabeyi Serkan Tatar'ın yönlendirmesiyle lise son sınıfta, daha 17 yaşında iken boksa başladı. Daha ikinci senesinde Avrupa Şampiyonu olan Tatar, ailesinin ve antrenörlerinin de desteğiyle çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonluğu elde etti.

Çek Cumhuriyeti'nde yapılacak Grand Prix Turnuvası için takım arkadaşlarıyla birlikte Erzurum'da hazırlıklarını tamamlayan Tatar, 2012 yılında yapılacak olimpiyatlara katılabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

MADALYA KOLEKSİYONCUSU

Boksa başladığı zaman ağabeyi ve eniştesiyle antrenman yaptığını ifade eden Tatar, ''Ağabeyim Serkan Tatar'ın yönlendirmesiyle 17 yaşında boksa başladım ama ikinci senemde Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Ben çok sevdim bu sporu. Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazandım. Uluslararası çok başarılar elde ettim. Kupa ve madalyalarımın sayısını bile hatırlamıyorum. Ev madalya, kupa ile dolu diyebilirim'' dedi.

''BEZ BEBEKLERİM HİÇ OLMADI''

Boksa başladığı zaman hiç tereddüt etmediğini ve bu branşta başarılı olacağına inandığını belirten Tatar, şunları kaydetti: ''Daha ben boksu bilmeden, yumruk atmasını öğrenmeden 'Avrupa ve dünya şampiyonu olacağım' diyordum. Böyle bir şey olabilir mi? Daha yumruk atmasını bile bilmiyordum ama çok seviyordum. Çocukluğumda hep 'savaşçı prenses Zeyno'yu' izlerdim. Benden büyük 4 ağabeyim var. Onların içerisinde erkek gibi yetiştim. Benim hiç bir zaman bez bebeklerim olmadı. Onlarla hep erkek oyunları oynardım, doğal olarak da boksu öğrenmek için zorlanmadım.''

AMATÖR SPORUN OSCAR’I

2012 Londra Olimpiyatları'na bayan boksu da kabul edildiği için çok mutlu olduğunu belirten Tatar, olimpiyatlarda şampiyon olmayı hedeflediğini kaydetti. Bir sporcu için olimpiyatlarda yarışmanın müthiş bir duygu olduğunu belirten Tatar, “Londra’da altın madalya kazanarak Türk boks sporunda bir ilke imza atmak istiyorum” dedi.

Çok disiplinli olduğu için bunun sonucunda güzel neticeler alacaklarını vurgulayan Tatar, ''Takım arkadaşlarım da çok istekli. Eminim ki biz olimpiyatlarda çok başarlı olacağız. Belki de Türkiye'ye ilk kez olimpiyatlarda altın madalyayı getireceğiz'' diye konuştu. Bu zamana kadar bayan boksunun olimpik olmamasını büyük bir haksızlık olarak değerlendiren Tatar, şöyle konuştu:

''Bu zamana kadar olimpik bir branş olsaydı, şu ana kadar benim en ez iki tane olimpiyat şampiyonluğum olacaktı. Bu bizim için çok acı. Fakat hiçbir şey için geç sayılmaz. Önümüzde 1,5 yıl var. O zaman her şey belli olacak. En büyük hayalim olimpiyatlarda yer almak, o ringin havasını almak. O ringe çıktığım zaman burası benim diyebilmek... Olimpiyatlarda, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Biz bir yürek olduk. İlk kez katılacağımız olimpiyatlarda altın madalya için iddialıyım. Türk milletine en büyük başarılar yakışır.''

DOĞRU BESLENİYORUM

İlk kamplarını Erzurum'da yaptıklarını, son kampı da burada yapacaklarını anlatan Tatar, kampın başarılı geçtiğini ifade ederek, Erzurum'un kendilerine uğur getirmesini diledi.

Başarılı olmasının arkasında düzenli ve disiplinli çalışmanın yanı sıra, özel beslenme programının de etkili olduğunu anlatan Tatar, ''Hocamız bizim için özel yemek programı hazırlıyor. Gün arası ve gece uyumadan önce aldığımız takviyeler, vitaminler var'' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.