Bölge Haber Girişi : 09 Ağustos 2011 15:31

EBK Sucuk ve kavurmaya patent aldı!..

EBK Sucuk ve kavurmaya patent aldı!..
Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK) Kombinasında 59 yıldan bu yana üretilen sucuk ve kavurmayı, 'Erzurum' adıyla patent alınarak piyasaya sürüldü.

Erzurum Ajans-Erzurum Et ve Balık Kurumu (EBK) Kombinasında 59 yıldan bu yana üretilen sucuk ve kavurmayı, 'Erzurum' adıyla patent alınarak piyasaya sürüldü.

Et Balık Kurumu'nun özelleştirilmeyen kombinaları arasında bulunan Erzurum Kombinası Müdürü İsmail Atasever, 1952 yılından bu yana üretilen sucuk ve kavurmaya 'Erzurum' adıyla patent aldıklarını ve seri üretime geçtiklerini vurguladı. Erzurum sucuğunun kilosunu 26, Erzurum kavurmasını ise 24 liradan pazarladıklarını anımsatan Müdür İsmail Atasever, şöyle dedi:

"1952 yılından beri üretilen kombina sucuğu ve kavurmasına bu yıl Erzurum adını vererek patent aldık. Günde 650 kilo kavurma, haftada 2 bin 5 kilo sucuk üretiyoruz. Hedefimiz, 1986 yılında Türkiye'nin ilk gıda fuarında altın madalya alan Erzurum Et Balık Kurumu'nun o yıllardaki sucuğunun kalitesini korumak. Ürettiğimiz sucuk ve kavurmayı Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyoruz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.