Eğitim Haber Girişi : 08 Mayıs 2012 16:50

Eğitim gönüllülerinden alkışlanacak proje

Eğitim gönüllülerinden alkışlanacak proje
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu’nca başlatılan ve Mecediye İlköğretim Okulu’nda uygulanan Klavuz Eğitim Projesi’nde öğrenciler hem sınavlara hazırlandı, hem de iyi birer kitap okuyucusu olmaları sağlandı.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu’nca başlatılan ve Mecediye İlköğretim Okulu’nda uygulanan Klavuz Eğitim Projesi’nde öğrenciler hem sınavlara hazırlandı, hem de iyi birer kitap okuyucusu olmaları sağlandı.
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu’nca başlatılan“Kılavuz Eğitim Projesi” tamamlandı. Proje çerçevesinde Mecidiye İlköğretim Okulu’nda dershaneye gidemeyen yaklaşık 100 öğrenciye 60 gönüllü üniversite öğrencisinin katılımıyla haftada 3 gün 3’er saat kurs verildi. 15 hafta ders ve 5 hafta da sosyal etkinlik olacak şekilde toplam 20 hafta olarak planlanan proje sona erdi.
Projede koordinatör olarak görev yapan İsmail Hakkı Küçük, projeyle üniversite öğrencilerinin ilköğretim öğrencilerine iyi birer model, kılavuz olmalarını amaçladıklarını, belirterek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırıp, sınavlara hazırladıklarını ifade etti.
Proje Birim Koordinatörü Merve Kocatürk de, proje kazanımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Kılavuz eğitim projesi Mecidiye İlköğretim Okulu ile ortaklaşa düzenlenmiştir.2011-2012 eğitim öğretim yılında başlamıştır.20 hafta olarak planlanmıştır. Gönüllü üniversite öğrencileri Mecidiye İlköğretim Okulu’ndaki öğrencilere birebir eğitim vermiştir.15 hafta ders 5 hafta sosyal etkinlik olarak planlanmıştır. 110 öğrencinin katıldığı kılavuz eğitim projesine başlarken öğrencilerin kitap okuma oranları yüzde 9 idi. Proje bittiğinde bu oran bu oran yüzde 100’e çıktı.”
Projeye katılan Rehberlik Birimi Koordinatörü Hafize Ümran Çakmak ise proje çalışmalarını şöyle anlattı: “Kütüphane oluşturuldu. Öğrenciler kitapları okuduktan sonra kitaplarla ilgili mülakatlar yapıldı. Bireysel eğitim grubu: başarılı olan öğrenciler bireysel eğitim grubuna alındı. Birebir ders çalıştırıldı ve ders programları hazırlandı.4 adet deneme sınavı yapıldı. Öğrencilerin eksik konuları belirlendi ve tamamlandı.
Meslek tanıtımları yapıldı. Meslekler hakkında bilgi verildi. İlk okul ve ortaokul öğrencilerine yönelik dramalar yapılarak öğrencilerin sosyal yönlerinin geliştirilmesi ve farklı yönlerinin görülmesi sağlandı. 8.sınıf öğrencilerine motivasyon seminerleri düzenlendi.
Zeka ve bedensel engelli öğrencilere özel eğitimler verildi. Sosyal hayatlarına nasıl yön verecekleri öğretildi. Kötü ve zararlı alışkanlıklardan korumak için seminerler düzenlendi.”
Proje genel koordinatörü Yunus Toprak da, kılavuz eğitim projesine öğrenciler ve velilerin ilgi gösterdiğini kaydederek: “Öğrenci ve velilerimiz projenin çok önemli olduğunu vurguladılar. Proje gönüllü öğrencilere ve ilköğretim öğrencilerine çok fazla şey kattı. Öğrencilerin kendilerine olan güvenleri arttı.Gönüllü üniversite öğrencileri henüz okulları devam ederken tecrübe kazandılar deneyim sahibi oldular.”diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.