Erzurum Haber Girişi : 01 Mart 2021 15:50

Ekmek zammı ertelendi

Ekmek zammı ertelendi
Erzurum'da 1 lira 25 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği kararıyla geçtiğimiz hafta 1 lira 50 kuruşa çıkarılmıştı. Erzurum Valisi Okay Memiş,  zamma karşı çıkarak fırıncılar ve oda temsilcileri ile bir araya geldi.

Erzurumajans-Erzurum’da 1 lira 25 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği kararıyla geçtiğimiz hafta 1 lira 50 kuruşa çıkarılmıştı. Erzurum Valisi Okay Memiş,  zamma karşı çıkarak fırıncılar ve oda temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıdan zammın Ramazan ayı sonrasına ertelenmesi kararı çıktı.

 

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği, kentte 1 lira 25 kuruştan satılan ekmek fiyatına 25 kuruş zam kararı almıştı. Karara Erzurum Valisi Okay Memiş’ten tepki geldi.

 

Geçtiğimiz hafta ekmek fiyatına 25 kuruş zam getirilerek 1 lira 50 kuruştan satılmaya başlanmıştı. Zam kararı sonrası Erzurum Valisi Okay Memiş fırıncılar ve oda temsilcileri ile bir araya geldi. Tüketici temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda Vali Memiş, zammın Ramazan ayı sonrasına ertelenmesini istedi. Fırıncılar, “Un, maya, elektrik, su ve doğalgaza gelen zamlar bizleri kapanma noktasına getirdi” itirazlarıyla ertelemeyi kabul etmedi.

 

Devlet olarak göreve hazırım

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, “Ramazan ayı sonuna kadar zam yapılmamasını ve belirlenen rakamın sadece 2 ay ertelenerek Ramazan’dan sonra uygulanmasının yerinde olacağını düşünüyorum. Ayrıca girdi maliyetlerinde yaşanan sorunlara devlet olarak elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Toptan un ve maya alımında bir komisyon kurulması halinde komisyona yine burada başkanlık yapmaya varım” dedi.

 

Karar verdiler

 

Erzurum Valisi Okay Memiş toplantının sonunda “Benim bu kadar yoğun işlerim arasında sizlerle toplantı yaparak, zammı 2 ay daha ertelemenizi talep ettim. Kendi aranızda tekrar görüşün. Ertelerseniz herkes mutlu olur. Ertelemezseniz sizin bileceğiniz şey” ifadelerini kullandı. Fırıncılar ve oda temsilcileri kendi aralarında görüşerek hafta başından itibaren zamlı fiyatı ertelediklerini açıkladılar.

 

Fırınlar daha avantajlı

 

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay ise “Her işletme zamlı fiyat uygulamadığı halde pek çok şikâyet alıyoruz. Ekonomik veriler olumsuz seyrediyor, kısa çalışma ödeneği ile geçimini sağlamaya çaba gösteren işsizler var ve kapanan iş yerlerine göre fırınlar daha avantajlı durumdalar. Sayın Valimizin kararının yerinde olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

Manolya BULUT/PUSULA
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.