Erzurum Haber Girişi : 17 Şubat 2013 15:32

Ener Başkanı Aksu:

Ener Başkanı Aksu:
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Erzurum’a Sağlık Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasında şehir ekonomisi açısından büyük yarar görüyoruz, bu konuda girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz” dedi.
Erzurumajans-Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, “Erzurum’a Sağlık Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasında şehir ekonomisi açısından büyük yarar görüyoruz, bu konuda girişimlerde bulunulmasını bekliyoruz” dedi.

ENER’in Erzurum’a sağlık organize sanayi bölgesi kurulmasına ilişkin teklifine Erzurum ve Erzurum dışında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlardan destek istediğini belirten Aksu, şöyle dedi:

“Sağlık Bakanlığı tarafından ilaç, makine, tıbbi cihazda dışa bağımlılığın azaltılması için Sağlık Organize Sanayi Bölgeleri kurulması kararlaştırıldı. Bu bölgelerde üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinin talep ettiği tıbbi malzemeler üretilecek. Bu Erzurum için büyük bir fırsat. Erzurum; altyapısı, ulaşım imkânları, Üniversiteleri, bilimsel altyapısı, teknokenti ile böyle bir bölgenin kurulması için son derece elverişli.
Bölgenin ‘üreten ekonomiye’ geçişini hızlandıracak, yüksek teknolojiye dayalı üretim biçimlerine kapı aralayacak, istihdama katkı sağlayacak böyle bir proje için ilgili herkesi göreve davet ediyoruz.”

ENER, ANKARA ERZURUM VAKFI GÖRÜŞMESİ

Ankara Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör, Ener Başkanı Vahdet Nafiz Aksu’yu ziyaret ederek, bazı ENER Projelerine destek verdiklerini ifade etti.
Görüşme esnasında ENER’in Erzurum’a sağlık organize sanayi bölgesi kurulmasına ilişkin teklifine Erzurum Vakfından da destek istediğini belirten Aksu, şöyle dedi: “Bölgenin ‘üreten ekonomiye’ geçişini hızlandıracak, yüksek teknolojiye dayalı üretim biçimlerine kapı aralayacak, istihdama katkı sağlayacak Salık Organize Sanayi Bölgesi projesi için ilgili herkesi göreve davet ediyoruz. Öneri hakkında Erzurum Vakfı Başkanı Sayın Güngör de bizimle aynı görüşleri paylaştı.”

GÜNGÖR ‘ENER’İN PROJELERİNİ DESTEKLİYORUZ.’

Ener Başkanı Aksu ile yaptıkları proje değerlendirme toplantısından sonra bir açıklama yapan Ankara Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör, Erzurum’un ilk Düşünce ve Strateji Merkezi olan ENER’İN açıklama, öneri ve projelerini ilgiyle takip ettiklerini belirterek “Bu ilginin desteğe ve ortak çalışmaya dönüşmesinin zamanı geldi, Ener’in Erzurum için çok yararlı projelerinin düşünceden eyleme geçmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Güngör şöyle dedi: “Ener’in projelerini dikkatle inceledik. Erzurum’a Hafif Raylı Sistem, Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi, Nenehatun Savunma ve 23 Temmuz İstiklal Müzesi projeleri başta olmak üzere bugüne kadar açıkladıkları tüm projeleri çok yararlı, Erzurum gerçeklerine uygun ve desteklenmesi gereken projeler olarak görüyoruz. Erzurum’a Sağlık Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasına ilişkin öneriyi destekliyoruz, altına imzamızı atıyoruz. Bu projeler konusunda yeterli toplumsal talebin oluşması konusunda müşterek çalışma yapmaya hazır olduğumuzu ENER Başkanımıza ifade ettim. Sayın Başkan da Vakfımızın tarihi birikimi ve prestiji ile bu önemli projelerin gerçekleşmesine büyük katkıda bulunabileceğini ifade etti. Erzurum’un geleceği için işbirliğimiz devam edecek. Ümit ediyorum ki Erzurum, bu projelerle, atağa geçecek ve başka illerimiz için de örnek olacak. Ayrıca projenin hayat bulması ile sürdürülebilir bir istihdamın sağlanacak olmasını da göz ardı etmememiz gerektiği kanaatindeyim”

AKSU’DAN, SİVİL KURULUŞ VE MEDYAYA TEŞEKKÜR

Erzurum ve Erzurum dışında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının Erzurum için birbirinden değerli hizmetler verdiğine değinen Aksu, yerel Medyanın bugüne kadar açıkladıkları projelere büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Aksu, “Bu işbirliği, akıl birliği, görül birliğini çok önemli buluyoruz. Sivil kuruluşlara ve medyamıza şükran borçluyuz.” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.