Kültür-Sanat Haber Girişi : 23 Aralık 2015 17:05

ER-VAK Kara Fatma'yı bu kez tiyatro ile anlatacak

ER-VAK Kara Fatma'yı bu kez tiyatro ile anlatacak
Erzurum'un en aktif sivil toplum kuruluşu olan Erzurum Kalkınma Vakfı, Hemşerimiz üsteğmen Kara Fatma'yı sahneleyeceği tiyatro oyunu ile bir kez daha tanıtacak.

Erzurumajans-Erzurum'un en aktif sivil toplum kuruluşu olan Erzurum Kalkınma Vakfı, Hemşerimiz üsteğmen Kara Fatma'yı sahneleyeceği tiyatro oyunu ile bir kez daha tanıtacak.


Konu ile ilgili açıklama yapan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel Şehrin kalkınması için çeşitli projeler ürettiklerini bunu yanı sıra şehrin kadim kültürünün korunması ve gelecek nesillere bırakılması konusunda yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.


Güzel, Erzurum'un yetiştirdiği ünlü şahsiyetleri anma toplantılarıyla tekrar gündeme getirerek kamuoyuna hatırlattıklarını bu konuda başta hemşerimiz Atatürk olmak üzere Ömer Nasuhi Bilmen,Kadı Darir, Ziya Paşa,Kemani Haydar Telhüner, Kazım Yurdalan, Durak Sakarya, Ketencizade Mehmet Rüştü,Hüseyin Köycü, Solakzade Sadık Efendi, Mehmet Arif Bey, A.Hamdi Tanpınar,Nurettin Topçu,Mümtaz Turhan, Ziyaattin Fahri Fındıkoğlu, Nusret Karasu,Faruk Kaleli, Sebahattin Bulut,Aşık Reyhani, Aşık Gülhani,Aşık Nusret Toruni,Aşık Gülhani,Dr.Şerif Soylu,Kara Fatma, Osman Kemali Efendi gibi ünlü şahsiyetleri anma toplantıları ile yad ettiklerini bundan sonrada bu etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi.


Güzel.Üsteğmen Kara Fatma'yı 2010 yılında yaptıkları bir toplantıyla Türkiye gündemine taşıdıklarını bu etkinlikten sonra Kara Fatma ile ilgili dört adet roman yazıldığını ve kaybolan mezarının yerine yeni bir mezar yapıldığını hatırlattı.


Milli mücadelenin ünlü şahsiyetlerinden Kara Fatma'yı bu kez de Tiyatro ile hatırlatacaklarını söyleyen Güzel.26.12.2015 cumartesi günü saat 18 00 de Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezinde yapılacak bu oyuna tüm vatandaşları davet etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • zekiye çomaklı 01 Ocak 1970 02:00

    Kara Fatmanın hayatını anlatan ve tamamen yanlışlarla dolu iki kitaptan sora tiyatro oyunu muhtemelen aynı yanlışlar tekrar edilecek.