Siyaset Haber Girişi : 27 Şubat 2012 15:24

Erbakan'ın vefatının yıldönümü

Erbakan'ın vefatının yıldönümü
Saadet Partisi Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Kızıltunç, 54. Hükümetin Başbakanı ve Milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü olması münasebetiyle 24 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında Erbakan haftası ilan ettikl
Erzurum Ajans-Saadet Partisi Erzurum İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Kızıltunç, 54. Hükümetin Başbakanı ve Milli görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın vefatının yıldönümü olması münasebetiyle 24 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında Erbakan haftası ilan ettiklerini, bu kapsamda tüm Türkiye’de ve ‘’Erbakan’ı Anma ve Anlamak” konulu programlar düzenleneceğini belirtti.
“Vefa imanın gereğidir. Bizde vefamızı göstererek rahmetli Erbakan Hocamızın talebeleri olarak onun yürüdüğü yolda yürümeye devam edeceğiz” diyen Kızıltunç, “Muhterem Erbakan Hocamızı hayatımız boyunca hep “İman tekeden süt çıkarmaktır” sözü ile hatırlayacağız. Bu tanımla Erbakan Hocamız insanlara imanın getirdiği imkanları hatırlatıyor, şanlı mazinin izinde imanlı bir kalbin gerçekleştiremeyeceği hiçbir hayal olmadığını zihinlere kazımış oluyordu. Erbakan hocamız Türkiye’mizde ve dünyada “Yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden büyük Türkiye, Yeni bir Dünyanın kurulması” gibi idealle yola çıkan ve “Önce Ahlak ve Maneviyat” sloganını burca diken büyük bir liderdi” diye konuştu.
Kızıltunç konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bizim partiyi takım tutar gibi tutmayın” diyen Erbakan Hocamız tarafgirlik ve fanatizme karşı olduğunu, amacının hakkın tespiti ve teslimi olduğunu herkese göstermeye gayret etti. Fanatikliğin, cemaatçiliğin zararlı bir anlayış olduğunu gerçekleri gizleyen, hakkı görmeye mani olan , gözleri körelten bir perde olduğunu sevenlerine anlatan Erbakan Hocamız , Müslümanların her zaman birliğinden yanaydı. Bu birliğin önündeki en büyük engelin fanatiklik ve cemaatçilik damarı olduğunu bilen merhum Erbakan Hocamız en başta bu habis huyu kendi sevenlerine yasaklamıştı.Gelin görün ki bu erdemli davranışı muhatapları hiçbir zaman anlayamadılar.
Erbakan Hocamız geçmişimizde unuttuğumuz değerlerimizi hatırlattı. Bosna’yı, Çeçenistan’ı, Filistin’i hatırlattı. Vefayı , harbiliği , hasbiliği, samimiyeti, zaferle övünmemeyi, her zaferin başarı olmadığını öğretti. Zaferin hedef olmadığını anlattı. Zaferle değil seferle mükellef olduğumuzu, zaferin ancak Allahın takdiri ile olduğunu zihinlerimize kazıdı.
Erbakan Hocamız inancı ve ideali uğruna fedakârlığın nasıl yapılacağının canlı bir misâli olarak ilerlemiş yaşına hiçbir zaman aldırış etmeden bizlere hep örnek oldu ve bu sloganı hayatımızda düstur edinmemiz gerektiğini hep vurguladı. Bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil; İmanlı evlatlardır diyerek gençliğe büyük bir önem vermiştir.
H
ocamız ülke siyasetinde yeni bir çığır açmış, ‘Hakkı üstün tutan’ bir anlayışı savunarak, ‘kuvveti üstün tutan’ zihniyetlere karşı ömrü boyunca ve bütün gücüyle mücadele etmiştir. Emperyalist, küresel ırkçı zihniyetlerin emellerini deşifre etmiştir, oyunlarını bozmuştur. Devlet adamı olarak; ülkemize çok önemli hizmetler ortaya koymuş, İslam dünyasına, dünyadaki diğer mağdur ve mazlum toplumlara model ortaya koymuştur. Vefatında milyonları peşine takarak Hakk’a yürümüştür.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SAADET ERZURUM 01 Ocak 1970 02:00

    vefa duygusunu anlayış şekliniz ilginç. rahnmetli hocamızında dediği gibi BİZ BUNLARI OY İÇİN DEĞİL ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUZ. pzt günü sadece erzurumd 1950 HATİM OKUNUŞTUR HOCAMIZA . NİYET HAYIRDI AKİBETTE HAYIR OLDU .

  • Milli Görüş 01 Ocak 1970 02:00

    Biz bu çalışmaları Allah Rızası için Yapıyoruz işe girmek il başkanı olmak için değil. bunlar ancak dünyalık menfaatleri peşinde koşan insanlar için geçerlidir Milli Görüşçüler için değil.

  • asi yeşil 01 Ocak 1970 02:00

    Yahu kardeşim size iş vermezler, ihale hiç vermezler ne diye çırpınırsız gidin iktidar partisine tutun bir köşe başını geçinin gidin. Bak ne güzel şeyler yazmışsız abu faaliyetleri orda yapsaz sizi il başkanı bile yaparlar. Bu dünya için çalişirsaz olay bu.