Siyaset Haber Girişi : 15 Eylül 2012 18:00

Erdoğan'dan 5 çocuk tavsiyesi

Erdoğan'dan 5 çocuk tavsiyesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bosna Hersek’teki Saraybosna Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada 5 çocuk tavsiyesinde bulundu.
Erzurum Ajans-Bosna Hersek’teki temaslarına devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversite öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in çok büyük bir atılımın arifesinde bulunduğunu ancak bir tespitinin olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Herhalde bundan dolayı gücenmezsiniz. Nüfus artış hızı Bosna Hersek’in çok düşük. Bunu Bosna Hersek’in artırması lazım ki genç, dinamik bir nüfusa Bosna Hersek sahip olsun. Bu bakımdan hocalarımızın da desteğine ihtiyacımız var. Ben Türkiye’de en az 3 çocuk diyorum, burada da herhalde en az 5 çocuk olması lazım. Ailelerde bunu başarmak lazım. Ekonominin temelini insan teşkil etmektedir. İnsan varsa emek var, insan varsa sermaye var, insan varsa üretim var, insan varsa tüketim var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.