Erzurum Haber Girişi : 29 Mayıs 2013 15:24

ERGİAD şehrin imar planının önemine dikkat çekti

ERGİAD şehrin imar planının önemine dikkat çekti
Sabah kahvaltısında ERGİAD yönetim kurulu üyeleri ile birlikte olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yönetim kurulu üyeleri ile 2 dönemdir Büyükşehir'e yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaptı.
Erzurumajans-Sabah kahvaltısında ERGİAD yönetim kurulu üyeleri ile birlikte olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler yönetim kurulu üyeleri ile 2 dönemdir Büyükşehir'e yapılan çalışmaların değerlendirmesini yaptı.

ERGİAD yönetim kurulu başkanı Hasan Özdemir şehrin 25-30 yıllık şehir planının olup olmadığını sordu. Küçükler "Yıllık şehir planını bir tarafa bırakın bu şehrin bir imar planı dahi yoktu. 4 milyon lira yatırım yaparak imar planını henüz biz yaptık.25-30 yıllık şehir planının önemini biliyoruz bunun için sizler gibi önemli STK kuruluşlarının desteğini bekliyoruz" diyerek uzun vadeli şehir planlamasında ERGİAD gibi önemli STK ları bu çalışmaya davet etti.

Özdemir Büyükşehir yasası konusunda Küçüklerin düşüncelerini sorarak yasa hakkındaki fikirlerini istedi.

Küçükler Büyükşehir yasasının hatalı olduğunu bu yasa ile yetki çakışması yaşanacağını ifade etti. Küçükler "Bakın bizler bugün alt belediyelerle bazı konularda sıkıntı yaşıyoruz,vatandaş kapısının önündeki hizmeti Büyükşehirden mi yoksa ilçe belediyelerden mi alması gerekiyor bunu bilmiyor.İlçe belediyelerle Büyükşehir belediyesi hizmet alanları net belirlenmeli." Şeklinde konuşan Küçükler "Büyükşehir yasasında yetki kargaşası olacağını, Türkiye Belediyeler Birliği yönetiminde ifade ettim."şeklinde konuştu.

ERGİAD yönetim kurulu Başkanı Hasan Özdemir ERGİAD mobilyacılar komitesi tarafından yürütülen İpek yolu mobilya AVM projesi hakkında bilgi vererek projede Küçüklerden destek istedi.

Küçükler projenin çok önemli olduğunu, bir şehri cazibe merkezi yapmak için site oluşumlarına ihtiyaç olduğunu siteleştirme çalışmalarında Büyükşehir'inde ciddi çaba gösterdiğini ifade etti.

Küçükler "Bize plan lazım değil, Bize pilav lazım" diyen zihniyet ile aynı zihniyette olmadıklarını espirili bir dil ile ifade ederek Erzurum da doğalgaz çalışmalarını hatırlattı. "Bakın doğal gaz çalışmalarında gerçekleştirilen altyapı çalışmalarını diğer birçok ile göre çok hızlı gerçekleştirdik."şeklinde konuşan Küçükler altyapı çalışmalarının göze görünmediğine vurgu yaptı.

Küçükler Şehre 5 meydan oluşturulacağını bu meydanlar ile vatandaşın yaşam alanına değer katacaklarını ifade ederek şuan çalışması devam eden Belediye binası yanındaki meydanı örnek gösterdi. Küçükler aynı zamanda meydanda bulunan ve halkımız tarafından merak konusu olan 3 direğinde restore edilerek şehre kazandırılacağını ve bu 3 direğin Kiremitlik tepeyi temsilen yapılan bir anıt olduğunu ifade etti.

Küçükler Atatürk üniversitesi hukuk fakültesinin Üniversiteye kazandırılması konusunda mücadele ettiklerini bu tür mücadelelerinin basında yer bulmamasından şikayet ederek sitemde bulundu.

ERGİAD yönetim kurulu üyelerinden Sinan Köseoğlu şehrin belirli yerlerinde parkomatların olduğunu ve şehirde trafiğin yoğun olduğu yerlerde de bu uygulamayı istediklerini ifade etti.

Küçükler "Biz Belediye olarak buradan kar beklemiyoruz halkımız isterse Cumhuriyet caddesi hariç diğer tüm yerlerde parkomat uygulamasını kaldırırız. Bu uygulamayı trafikte yaşanan sorunlardan dolayı halkımız istemişti." Seklinde konuştu.
Son olarak Küçükler Erzurum'un cazibe ve marka şehri olması için STK lar Kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte Belediyeler Ortak hareket ederek takım ruhu ile çalışmalı şeklinde konuştu.

Toplantının ardından ERGİAD Yönetim Kurulu üyeleri yapılan çalışmalar konusunda Başkan Küçükler 'e teşekkürlerini ifade etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.