Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2011 16:07

Ermenistan'ın Erzurum hayali!..

Ermenistan'ın Erzurum hayali!..
Serj Sarkisyan, Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi için Türkiye'den öyle şeyler istedi ki.. Sarkisyan istekleri arasında Ermeni toprağı olduğunu iddia ettiği Erzurum'da var...

Erzurum Ajans-Rus Ria novosti haber ajansına bir röportaj veren Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermenistan'ın Türkiye ile ilişkilerinin normalleşmesi için, önce Türkiye'nin "Ermeni soykırımı"nı tanıması gerektiğini söylediğini yazdı.

İşgal altındaki Batı Ermenistan (Erzurum,Kars,) topraklarının iadesi ve "soykırım" için tazminat cümlelerinin tırnak içinde verildiği Sarkisyan'ın röportajına dair Armenews sitesinde verilen haberde "Ermeni Soykırımının" tanınma şartının Ermenistan'ın "Olmazsa olmazı" olduğu ve Kafkasya'da kalıcı barış için yapılması gerektiği belirtildi.

Aynı zamanda Türkiye ile başlatılan "ilişkilerin normalleşmesi" prosedürünün "Ermeni soykırımının" uluslararası platformlarda tanınmasını engelleyebileceği görüşünün ne kadar tutarsız olduğununda söyleyen Sarkisyan, "Ermeni soykırımının" tartışılmaz olduğunu, bu sebepten dolayı uluslararası platformlarda bu konu için hiç bir fedakarlıktan kaçılmaması gerektiğini söylediği yazıldı.
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.