Eğitim Haber Girişi : 06 Haziran 2016 17:38

Ertaş: Erzurum'un marka imam hatip lisesine ihtiyacı var

Ertaş: Erzurum'un marka imam hatip lisesine ihtiyacı var
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, son yıllarda artan Anadolu İmam Hatip Liseleri'ne dikkat çekti.
Erzurumajans-Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş, son yıllarda artan Anadolu İmam Hatip Liseleri'ne dikkat çekerek Erzurum merkez ilçelerinde İHL sayısının altıya yükseldiğini, ancak bu okulları henüz istenen düzeyde başarılı öğrencilerin tercih etmediğini söyledi.
 
Okulları hızla Anadolu İHL'lere dönüştürmek yerine var olan İHL'lerde eğitim kalitesinin artırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade eden ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş bilhassa Erzurum'un bir tane "Hazırlıklı" İmam Hatip Lisesi'ne ihtiyacı olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili Başkan Ertaş'ın açıklamaları şöyle: "2000'lerin başına kadar cumhuriyet tarihimizin en başarılı İmam Hatip Liselerinden biri Erzurum İmam Hatip Lisesi idi. Bugün ülkemizin üst düzey yönetim kadrolarında, kamuda ve özel sektörde Erzurum İHL mezunu çok başarılı insanlar var. Erzurum İHL'nin yanı sıra daha eski tarihlerde Erzurum Lisesi, Merkez Anadolu Lisesi, sonraları Fen Lisesi ile Erzurum Türkiye'nin önemli insan kaynağıydı. Ancak önce 28 Şubat sürecinde İHL'lerin önünün kapanması, ardından diğer illerde hem devlet okulu hem özel okul olarak hızla kaliteli okul sayısının artması, yakın tarihe kadar çevre illerden lise öğrencisi alan Erzurum'u daha lise düzeyinde beyin göçü veren bir şehir haline getirdi. Çok başarılı öğrenciler artık liseye geçerken büyük şehirleri tercih etmektedirler. Bu, Erzurum'un çok iyi analiz edilmesi gereken bir eğitim gerçeğidir.

Bu bağlamda Erzurum'un marka okullara ihtiyacı olduğunu söylemek istiyoruz. İyi öğrencilerin bir araya toplanacağı ve üst düzey eğitimin yapılabileceği okullara... Dün olduğu gibi... Bu düşünceden hareketle Çat yolunda yapımı tamamlanan ve İHL olması kararlaştırılan okulun diğer İHL'ler gibi değil özellikli, başarılı ve marka okul olmasını istiyoruz. Bunu veliler de istiyor, öğrenciler de... Bu doğrultuda bu yeni okulun mutlaka "hazırlıklı ve proje okul" statüsünde olması gerekmektedir. Kartal İmam Hatip Lisesi gibi, Beyoğlu İmam Hatip Lisesi gibi... Erzurum'a böyle bir İmam Hatip yakışır ki yüksek puanlı öğrencilerin alınacağı, sınırlı kontenjanlı böyle bir okul şehrimiz için elzemdir.

TEOG sonuçlarının açıklanmasından ve lise tercih dönemi başlamadan evvel Milli Eğitim Bakanlığı'mızdan Erzurum kamuoyunun bu beklentisine 'olur' vermelerini temenni ediyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.