Ekonomi Haber Girişi : 06 Haziran 2016 17:35

Erzurum'da bin 250 aileye sosyal ve ekonomik destek sağlandı

Erzurum'da bin 250 aileye sosyal ve ekonomik destek sağlandı
Erzurum'da 2016 yılının ilk beş ayında, bin 250 aile sosyal ve ekonomik destek aldı.
Erzurumajans-Erzurum'da 2016 yılının ilk beş ayında, bin 250 aile sosyal ve ekonomik destek aldı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Şermin Zil, 2016 yılı içerisinde dezavantajlı gruplara yapılan sosyal ve ekonomik destek oranını açıkladı.

Zil, 2016 yılında bin 250 kişiye 3 Milyon 939 bin 876 TL sosyal ve ekonomik destek hizmeti verildiğini belirtti.

Sosyal ve ekonomik destek kapsamında yardıma muhtaç ailelere maddi destek sağlandığını anımsatan Zil "Sosyal, ekonomik yoksulluk içinde olan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere sosyal ve ekonomik destek hizmeti kapsamında maddi destek sağlanmaktadır." diye konuştu.

Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinin içeriğine değinen Zil, şunları söyledi:
''Yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan kişilere ve ailelere kaynakların yeterliliği ölçüsünde yapılan ayni ve nakdi destekleri kapsamaktadır. En önemli fonksiyonu; Kurum'un öncelikli hedef grubu olan korunmaya muhtaç çocuk ve gençlerin korunma altına alınmasına esas oluşturacak nedenin ekonomik yoksunluk olması halinde, bu kişilere ve ailelerine kuruluş bakımı yerine, ekonomik yardım ve diğer destekleyici sosyal hizmet uygulamalarıyla ailenin parçalanmadan bir arada yaşamasına fırsat sağlamaktır.''

Engellilere yapılan hizmetlere de değinen Zil, "Evde bakım parası engelli bireylerin kendisine değil, bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen bir meblağdır.

Hizmetimizden faydalanmak isteyenler, engellinin ağır engelli olduğunu gösterir sağlık kurulu raporuyla birlikte müdürlüğümüze başvurularını yapabilirler" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.