Bölge Haber Girişi : 04 Ağustos 2010 17:02

Erzurıum'da ciritcilere arpa yardımı!..

Erzurıum'da ciritcilere arpa yardımı!..
Erzurum İl Genel Meclisi, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Zinnur Kaya, ata sporu olan cirit branşının teşviki için her kulübe yılda bir kereye mahsus olmak üzere 4 ile 5 ton arasında arpa yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Erzurum Ajans-Erzurum İl Genel Meclisi, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Zinnur Kaya, ata sporu olan cirit branşının teşviki için her kulübe yılda bir kereye mahsus olmak üzere 4 ile 5 ton arasında arpa yardımı yapılması gerektiğini söyledi.

Kaya, Ağustos ayı İl Genel Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, atlı cirit sporunun tanıtımı ve yaygınlaştırılması için kulüplere gerekli desteğin verilmesi gerektiğini ifade etti.

İldeki kulüplerin bir çoğunun beldelerden müsabakalara katıldığını ve atları taşımak için kamyon kiraladıklarını belirten Kaya, şunları kaydetti:

'Bu gider, katılımı olumsuz etkilemektedir. Kulüplerin resmi müsabakalar için maddi anlamda desteklenmesi gerekmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bu anlamda bir ödeme yetkisi ve gider kalemi bulunmamaktadır. Ata sporu olan bu branşın teşviki için, her kulübe yılda bir kereye mahsus olmak üzere 4 ile 5 ton arasında arpa yardımı yapılması gerekir. Bu anlamda İl Tarım Müdürlüğü desteğinin alınması uygun görülmektedir.' Kaya, ildeki kulüplerin bu branşla ilgili herhangi bir sponsor desteği bulunmadığı için imkanlarını zorlayarak, ata sporunu yaşatmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.