Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Mayıs 2015 17:31

Erzurum Avrupa'ya uçuyor 2 projesinin ilk grubu yola çıktı

Erzurum Avrupa'ya uçuyor 2 projesinin ilk grubu yola çıktı
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile başlayan ve onun himayesinde sürdürülen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor "projesinin 2. Etabı başladı.
Erzurumajans-Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın emirleri ile başlayan ve onun himayesinde sürdürülen "Erzurum Avrupa'ya Uçuyor "projesinin 2. Etabı başladı.

İlk aşaması 27 Ocak 2015-8 Şubat 2015 Tarihleri arasında 160 öğretmenin katılımı ile Budapeşte-Viyana ve Bratislava'da gerçekleştirilen projenin 2. Etabı başladı.

Erzurum'da görev yapan sınıf ve branş öğretmenleri ile idarecilerinin katıldığı proje ile öğretmenlerin; Avrupa ülkelerinin sosyal yaşamdaki kuralları, çalışma ve iş hayatları, tarihi ve kültürel zenginlikleri koruma kültürü ve özellikle eğitim sistemlerini yerinde görülerek iyi örneklerin kente transfer edilmesi sağlanacak.

Bu amaçla 29 Mayıs 2015-17 Haziran 2015 tarihleri arasında 45'er öğretmenden oluşan 3 grup Çek Cumhuriyeti Prag ve Almanya Dresten'e gidecek. Projeye katılan öğretmenler İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri veya Kaymakamlıklar tarafından seçilen öğretmenlerden oluşmakta. Ziyaret edilecek okullar Bakanlık, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığı ile Prag Büyükelçiliği Başkâtibi Burcu Yavuz'un girişimleri sonucu ayarlandı. 135 öğretmen Prag'da Zakladni skola materrska, Vyssi odborna skola, Gymnazium jana keplera, Stredni skola İnternational okullarında genel olarak Avrupa eğitim sistemleri hakkında bilgi alıp bu okullarında incelemelerde bulunacak. Okullar İlkokul ve lise seviyelerinde farklı okul türlerinden seçilmiş okullar.

Buradan Almanya Dresten 'e gitme imkânı bulanacak olan öğretmenlerimiz her iki ülkenin tarihi, sosyal ve ekonomik yapılarını yerinde inceleyecekler. Projenin seyahat ve konaklama organizasyonları, yurt dışı okullarla irtibatları Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Strateji Geliştirme Şubesi AR-GE birimince yürütüldü. Projenin koordinasyonu ise Vali adına Vali yardımcısı Haktan Gökçekuyu tarafından sağlandı.

Projeye; Erzurum Valiliği, Kaymakamlıklar ve Hayırsever vatandaşlar Sponsor oldu. Proje bütçesinin yarısı öğretmenler, kalan yarısı ise sponsorlar tarafından karşılandı.

Projeye katılan öğretmenleri havaalanında Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Strateji Geliştirme Şube Müdürü Çiğdem Hopur tarafından uğurlandı. Uğurlamada Vali Yardımcısı Haktan Gökçekuyu İlçe Kaymakamlarına projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, böyle bir projeyi başlattığı ve devamını sağladığı için Erzurum Valisi Sayın Dr. Ahmet Altıparmak' a ve proje sponsorlarına teşekkür etti. Projenin devamı için tüm hayırseverlerin yardımlarını esirgememelerini temenni etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Alpurungu 01 Ocak 1970 02:00

    Para bizden ücretsiz götürüyoruz yalanı sizden.