Bölge Haber Girişi : 09 Mart 2011 16:10

Erzurum Bingöl karayolu kapandı!..

Erzurum Bingöl karayolu kapandı!..
Erzurum-Bingöl karayolunun Yaylasu Geçidi'nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı.

Erzurum Ajans-Erzurum-Bingöl karayolunun Yaylasu Geçidi'nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı. Karayollarına bağlı karla mücadele ekipleri yolu açık tutmak için çalışma başlattı.

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı hava yurdu etkisi altına aldı. Yağışlı hava Erzurum'da kendisini gösterdi. İl merkezinde aralıklarla Yağan kar, Erzurum'un yüksek kesimlerinde ise tipi şeklinde etkili oluyor. Erzurum-Bingöl karayolu Çat-Yaylasu Geçidi'nde dün gece saatlerinde etkili olan tipi nedeniyle araçlar ve içindekiler mahsur kaldı. Karayolları'na bağlı karla mücadele ekipleri yolu açık tutmak için çalışma başlattı. Ekipler kar küreme ve tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Trabzon'dan aldığı yükü Diyarbakır'a götürürken Yaylasu Geçidi'nde mahsur kalan kamyon sürücüsü, tipi nedeniyle saatlerce mahsur kaldığını ifade etti.

EN DÜŞÜK HAVA SICAKLIĞI ERZURUM'DA ÖLÇÜLDÜ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar yağışlı havanın önümüzdeki 2 gün daha bölgede etkisini sürdüreceğini bildirdi. Yetkililer, bölgede en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 3 santigrat derece ile Erzurum'da ölçüldüğünü ifade etti.

Yağışlı havanın aralıklarla karla karışık yağmur olarak düşeceğine dikkat çeken aynı yetkililer, gündüz en yüksek hava sıcaklığının bölge illerinden Iğdır'da 11, Erzurum'da ise 5 santigrat derece olarak ölçüldüğünü açıkladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.