Bölge Haber Girişi : 03 Şubat 2010 13:59

Erzurum bir çirkinlikten daha kurtuluyor!..

Erzurum bir çirkinlikten daha kurtuluyor!..
Kentsel Dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen Aziziye'de kamulaştırma çalışmaları aralıksız sürerken, Gezköy'de hak sahipleri paralarını almaya devam ediyor.

Erzurum Ajans-Kentsel Dönüşümün örnek ilçesi olarak gösterilen Aziziye’de kamulaştırma çalışmaları aralıksız sürerken, Gezköy’de hak sahipleri paralarını almaya devam ediyor.

Harabe görüntüsüyle yılların kangren sorunu haline gelen ve E-80 karayolunun yanında bulunması nedeniyle Erzurum için de çirkin bir görüntü oluşturan Gezköy’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine tapu devri karşılığında 3,5 Milyon TL ödeme yapıldı. 110 dönüm alana sahip ve 247 hak sahibi bulunan birinci etabın toplam maliyeti 10 Milyon 307 Bin TL’yi buldu. Aziziye için hayati projelerden olan Gezköy projesinin protokol aşamasında olan ikinci etapla birlikte toplam tutar 20 Milyon TL’yi buluyor ve alan da 300 dönüme kadar genişliyor.

KİMSE MAĞDUR OLMADI

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Gezköy’ün kentsel dönüşümünün Erzurum’un 2011 vizyonuna yeni bir ufuk açtığını ifade ederek, “Herkesin övgüyle bahsedeceği ve parmakla gösterilen bir proje hazırlanmaktadır. Burada TOKİ’nin ‘kaynak geliştirme projesi’ diye tabir ettiği modern villalar yer alacak ve bu şekliyle Aziziye Erzurum’un vitrini olacak.” dedi.

Gezköy sorununun karşılıklı samimiyet ve iyi niyetli diyaloglarla çözüldüğünü belirten Başkan Fatih Cengiz, projenin sevindirici tarafının, halkın mağdur edilmeden sorunun çözümü olduğunu ifade etti. Gezköy’ün ilçenin geleceğine yön verecek konumda olmasına karşın, yıllardır ihmal edildiğini ifade eden Başkan Cengiz, elde edilen başarının doğru strateji, sıkı takip ve iyi diyalogla sağlandığının altını çizdi. Tapu devri alınan boş evlerde yıkım çalışması yapıldığını belirten Cengiz, önümüzdeki yaz sezonunda da Gezköy’ün ortadan kaldırılacağını ifade etti.

FEDAKARLIKLARLA SORUN ÇÖZÜLDÜ

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan çalışmaların ilçenin geleceğine yön vereceğine dikkat çeken Cengiz, 2011 sürecinde Kentsel Dönüşümün önemine vurgu yaparak, “Aziziye, Erzurum’un giriş kapısı olması nedeniyle şehrin gelişimi ve değişimi adına çok önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. İlçemizin geleceğine yön verecek bu hayati projenin mutlu sonla bitmesi en fazla bizleri mutlu etti. Biz biliyoruz ki, çalışma yaparken, insanların gönül rızasını almak ve kimseyi mağdur etmemek çok önemli. Başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesinde önceliğimiz halkımızın mağdur olmaması oldu. Sürekli hak sahipleriyle istişare edip, onların beklentilerini dinledik, TOKİ’nin imkanlarını bildirdik. Sonuçta karşılıklı iyi niyet ve fedakarlıklarla sorun çözüme kavuştu. Gezköy sorununun çözümünde de desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanımıza ve Erzurum milletvekillerimize hemşehrilerimiz adına teşekkürü borç biliyorum.” dedi.

“Gezköy sorununun çözümü, ilçenin gelişimi için bir başlangıçtır.” diyen Başkan Fatih Cengiz, ilçede yapılan kamulaştırma çalışmalarının Erzurum için örnek teşkil edecek nitelikte olduğuna vurgu yaparak, “Yüzde 80’nin üzerinde mutabakat sağlanarak kamulaştırma çalışması yapılmaktadır. Artık Dadaşkent’in önü açılmış, gelişim ve değişim için hiçbir sorun kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

HALKA RAĞMEN DEĞİL, HALKLA BİRLİKTE

Kentsel dönüşüm çalışmalarının ilçenin her tarafında aynı hızla devam ettiğini kaydeden Cengiz, Belediye İmar Müdürlüğü bünyesinde ‘Kentsel Dönüşüm Birimi’ kurulduğunu ve Ilıca’nın neredeyse tamamının yeniden inşası için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Turizm değerleri açısında büyük potansiyel barındıran ilçenin mevcut haliyle bir gelişim göstermesinin mümkün olamayacağının altını çizen Başkan Cengiz, “Mesela Gezköy ile Ilıca bölgemizdeki eski mahalle için Bakanlar Kurulu’ndan acele kamulaştırma kararı çıktı. İlçedeki mevcut Aziziye Caddesi’ni 30 metre genişleterek, ön tarafa tek katlı blok dükkanlar ile modern konutlar yapmak için TOKİ ile anlaşmaya vardık. Kamulaştırma çalışmalarını bölge bölge yaparak, ilçeyi adeta yeniden inşa etme çalışması içerisindeyiz. Küçük parçalar halinde kamulaştırma yapmak, sadece işlerin uzamasına yol açıyor. Yaptığımız bu çalışmalarda da önceliğimiz halkımızın rızasını almak oluyor. Çünkü halkın desteği olmadan, halka rağmen yapılan çalışmalar amacına ulaşmıyor ve bir yerden sonra tıkanıyor. Bu da çalışmaların yarım kalmasına neden oluyor.” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİRİMİ KURULDU

İlçenin öncelikleri arasında kentsel dönüşüm çalışmaları olduğuna dikkat çeken Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kentsel Dönüşüm Birimi, bir yandan tapu devirlerine karşılık ödeme yaparken, diğer yandan sahada keşif çalışmaları yapıyor. İlçemizin geleceğinin daha aydınlık olması, mimari ve çevre düzenlemeleri anlamında daha çağdaş bir görünüme sahip olması için ciddi bir fizibilite çalışması yapıyoruz. İlçemizi her yönüyle marka bir değer ve adına yakışır bir turizm beldesi kimliğine kavuşturma hedefindeyiz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.