Spor Haber Girişi : 07 Şubat 2012 10:38

Erzurum dünya gençlerini ağırlayacak

Erzurum dünya gençlerini ağırlayacak
Dünya Gençler Kayak Şampiyonası 19-26 Şubat tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak.
Erzurum Ajans-Dünya Gençler Kayak Şampiyonası 19-26 Şubat tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak.
Erzurum'da 37 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek Kuzey Disiplini Dünya Gençler Şampiyonası ve U23 Yaş altı Gençler Dünya Şampiyonasına rekor düzeyde katılım gerçekleşecek.
Türkiye Kayak federasyonu Başkanı Özer Ayık, İHA’ya yaptığı açıklamada, “Ülkemiz için Olimpiyat'a giden adım olarak, prestiji çok yüksek olan bu yarışı yapmak büyük bir deneyim olmakla birlikte, aday olduğumuz diğer organizasyonların alınmasında önemli bir yer tutmaktadır. Kuzey Kombine Sporcunun Kayakla atlama yaptıktan sonra kayaklı koşu yaparak aldığı puanlamaya göre değerlendirildiği bir branştır, Dünya Gençler Şampiyonasına ülkelerin hem kayakla atlama takımları, hem kayaklı koşu takımları hem de kuzey kombine takımları katılacaktır. Yaklaşık bin kişilik yabancı kafileler Erzurum'da ağırlanacak olup,Türk Telekom Atlama Kuleleri ve Kandilli Kayak Merkezi kullanılacaktır.” diye konuştu.

ALP DİSİPLİNİ YARIŞLARI KAYSERİ VE BURSA’DA

Başkan Ayık, öte yandan Federasyon 2012 yılı faaliyet programında yer alan Alp Disiplini 2.Etap Yarışları’nın ise büyük, genç kategorilerinde 09-12 Şubat 2012 tarihleri arasında Kayseri’de, çocuk I,II-minikler kategorilerinin ise 16-19 Şubat 2012 tarihleri arasında Bursa’da yapılacağını bildirdi.
Yarışmalarda 2 slalom ile 2 büyük slalom yarışları yapılacağını belirten Başkan Ayık, süper G yarışının yapılmayacağını, yapılacak yarışmaların biri 1.Etap, diğeri 2.Etap yarışı niteliğinde değerlendirileceğini ifade etti.

SNOWBOARD ETAP YARIŞLARI BURSA’DA

Ayık, Türkiye Kayak Federasyonu 2012 yılı faaliyet programında yer alan Snowboard etap yarışlarının ise 09-10 Şubat 2012 tarihleri arasında Bursa Uludağ’da yapılacağını hatırlatarak, “Yarışmalar her iki günde Paralel B.Slalom kategorisinde yapılacak olup, 1. gün yapılacak Paralel B.Slalom yarışı I. Etap yarışı olarak, 2. gün yapılacak Paralel B.Slalom yarışı II.Etap yarışı olarak değerlendirilecektir” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.