Eğitim Haber Girişi : 06 Aralık 2012 14:00

Erzurum Final'de Oxford prestiji

Erzurum Final'de Oxford prestiji
Erzurum Final Okulları Oxford Üniversitesi Test Merkezi işbirliğiyle öğrencilerine uluslararası sınav uyguluyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Final Okulları Oxford Üniversitesi Test Merkezi işbirliğiyle öğrencilerine uluslararası sınav uyguluyor. Yabancı Dil öğretmenleri eğitim öğretim yılının 1. ve 2. Döneminde yapılacak olan sınavlarla öğrencilerini uluslararası düzeydeki dil gelişimlerini ortaya koymak için bu sınavın uygulandığını ifade ediyor.

Önümüzdeki günlerde ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin de gireceği sınavın lise öğrencilerine yönelik olan kısmı yapıldı. Dili kullanma, dinleme, okuma, anlama, gramer bilgilerini ölçen sınava Final Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cebrail Kılınç, Yabancı Dil Zümre Başkanı Tuba Aykutluğ ve İngilizce Öğretmeni Hilal Nişancı gözetmen olarak katıldı.

Yabancı Dil Zümre Başkanı Tuba Aykutluğ sınav sonrası yaptığı açıklamada bu uygulama ile öğrencilerin uluslararası online sınav uygulama becerilerini geliştirmeyi  hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti; “Bu tarz sınavlarla öğrencilerimiz  sınav formatlarını tanıyarak dil becerilerine yeni beceriler eklemektedirler. Finalliler böylece kitap İngilizcesinin dışına çıkarak yabancı dil kullanımında özgüven kazanıyorlar. Sınav organizasyonunda yer alan tüm yöneticilerime , öğretmenlerime ve Final Okullarına teşekkür ediyorum.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.