Bölge Haber Girişi : 02 Kasım 2009 18:22

Erzurum İl Genel Meclisi'nde maskeli seçim!...

Erzurum İl Genel Meclisi'nde maskeli seçim!...
Erzurum İl Genel Meclis Başkanlığı'na AK Parti Aziziye İlçe Meclis Üyesi İhsan Özdemir seçildi. Toplantıda oturumu yöneten Cavit Aktaş tarafından domuz gribine önlem amacıyla meclis üyelerine maske dağıtıldı.
Erzurum Ajans-İl Genel Meclisi kasım ayı ilk toplantısı bugün gerçekleşti. Meclisin gündeminde 2010 yılı bütçesinin görüşülmesi ve meclis başkanlığı seçimi vardı. Geçtiğimiz ay meclis başkanlığı görevinden istifa eden Selcan Karagöl'ün yerine AK Partili Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu ile İhsan Özdemir aday oldu. 55 üyenin oy kullandığı seçimler gizli oylama şeklinde yapıldı. Sandıktan Bayramoğlu'na 24, Özdemir'e ise 29 oy çıktı. 2 boş oyun kullanıldığı oylamada, İl Genel Meclisi Başkanlığı'na Aziziye İlçesi Meclis Üyesi İhsan Özdemir seçildi.

Meclis başkanlığının onurlu ve zor bir görev olduğunu ifade eden İhsan Özdemir, zorlukları hep birlikte aşacaklarını söyledi. Özdemir, "Değerli arkadaşlarım şahsıma gösterdiğiniz teveccühle beni onurlandırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Kamuoyunda meclisimizin görev ve yetkileri henüz tam olarak bilinmemektedir. İnanıyorumki bu eksikliği yeni dönem çalışmalarımızda birlikte telafi edeceğiz." dedi.

Bu arada, meclis oturumunu yöneten Cavit Aktaş tarafından meclis üyelerinin hepsine domuz gribine önlem amacıyla maske dağıtıldı. Domuz gribinin dünyayı ve Türkiye'yi tehdit ettiğini vurgulayan Aktaş, maske giderini kendisinin karşıladığını ifade etti. Aktaş, "Sağlık Bakanlığı tarafından birçok tedbir alınıyor. Şu yüce meclisten yöremize ve halkımıza mesaj olsun diye sizlere birer tane meske dağıtmak istiyorum." diye konuştu. Bazı meclis üyeleri maskelerini takarak toplantıya katılırken, bazıları da maskeli bir şekilde oy kullandı.

Öte yandan, 2010 yılı İl Özel İdaresi bütçesi 50 milyon lira olarak açıklandı. Mali İşler Daire Başkanı Lütfü Karakaş, bütçeyle ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. 2010 yılı bütçesinden ayrılması planlanan bazı miktarlar şöyle:

Eğitim hizmetlerine yaklaşık 8 milyon 899 bin, köye yönelik hizmetler daire başkanlığına 10 milyon 850 bin, mali işler daire başkanlığına 8 milyon 215 bin, ilçe özel idarelerine 1 milyon 568 bin lira. Daha sonra hazırlanan bütçe incelenmek üzere Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.