Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2011 14:11

Erzurum Önemli termal kaynaklarına sahip!..

Erzurum Önemli termal kaynaklarına sahip!..
Ev sahipliği yaptığı 25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'yla kış sporları ve turizminde söz sahibi olmaya başlayan Erzurum'un sahip olduğu termal kaynakların iyi değerlendirilmesi halinde termal turizmde de ilk sıralarda yer alacağı belirtildi.

Erzurum Ajans-Ev sahipliği yaptığı 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’yla kış sporları ve turizminde söz sahibi olmaya başlayan Erzurum’un sahip olduğu termal kaynakların iyi değerlendirilmesi halinde termal turizmde de ilk sıralarda yer alacağı belirtildi.

Yeraltındaki magmada her 33 metrede 1 derece ısınan suyun zayıf bir nokta bulduğu zaman yeryüzüne çıktığını ifade eden uzmanlar, kentin termal su kaynakları bakımından birçok avantaja sahip olduğunu söyledi. Termal suların eriyik madde ve mineraller bakımından da zengin olduğunu anımsatan uzmanlar, “Sıcaklıklara bakıldığı zaman Pasinler’deki termal suyun sıcaklığı 39 ila 42 derece arasında iken Köprüköy’deki suyun sıcaklık değerleri de yüksek. Ayrıca Palandöken ve Dumlu dağlarının eteklerindeki fay hatları boyunca sıcak ve soğuk su kaynakları çıkıyor. Bu kadar çok jeotermal kaynağa karşın termal turizm anlamında çok iyi bir değerlendime yapılamıyor. Termal su kaynakları, turizm ve sağlık için değerlendirilebilse kent ekonomisi için önemli bir kazan olacaktır” diye konuştu.

İl Özel İdaresi’nin Pasinler Hamam Deresi mevkisinde 50 litre debisi olan termal suyu şartların uygun olması halinde Palandöken ve Konaklı’daki Kayak Merkezleri’ne taşınacağını ifade eden uzmanlar, böylece kente gelecek turistlere iki farklı turizmin birarada sunulabilceğini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.