Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2011 14:06

Torba yasaya başvuruda son 15 gün!..

Torba yasaya başvuruda son 15 gün!..
Kamu alacaklarının tahsilini yeniden düzenleyen Torba Yasa'ya müracaatlarda son 15 güne girildiğini belirten yetkililer, başvuru sayısını artırmak için bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Erzurum Ajans-Kamu alacaklarının tahsilini yeniden düzenleyen Torba Yasa’ya müracaatlarda son 15 güne girildiğini belirten yetkililer, başvuru sayısını artırmak için bilgilendirme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı mali affını getiren halk arasında Torba Yasa olarak nitelendirilen 6111 Sayılı Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun’la farklı nedenlerle ödenmeyen borçların yeniden yapılandırıldığını kaydeden yetkililer, devletin yasayla esnafa, vatandaşa ve işletmelere borçlarından kurtulmaları için önemli bir fırsat tanıdığını söyledi. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, gelir ve kurumlar vergisi matrah artırımı, katma değer vergisi matrah artırımı, stok- makine teçhizat ve demirbaş affı, kasa fazlası ve ortaklardan alacakların düzeltilmesi ile varlık barışı ve çok geniş bir alanda kamu alacaklarının geçmiş yıllara ait faizlerinin affedildiği yasadan yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmalarını isteyen yetkililer, bilgilendime çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti. Erzurum’da bu güne kadar 15 bin 350 kişinin borçlarının yeniden yapılandırdığını ifade eden yetkililer, daha fazla kişinin bu yasadan yararlanması için 2 Mayıs’a kadar bilgilendirme toplantılarını sürdürüceklerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.