Bölge Haber Girişi : 03 Kasım 2009 00:27

Erzurum Valliği'nden 5 Kasım uyarısı!..

Erzurum Valliği'nden 5 Kasım uyarısı!..
Erzurum Valiliğince alınan kararla, 5 Kasım 2009 tarihinde Erzurum 2.ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak TAYAD duruşması öncesi Valilik, Adliye, Yönetim Caddesi, Havuzbaşı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde basın açıklaması yapılması ve benzeri faaliyetler yasa
Erzurum Ajans-Erzurum Valiliğince alınan kararla, 5 Kasım 2009 tarihinde Erzurum 2.ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak TAYAD duruşması öncesi Valilik, Adliye, Yönetim Caddesi, Havuzbaşı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde basın açıklaması yapılması ve benzeri faaliyetler yasaklandı.

Valilik makamının 30.10.2009 tarih ve 2009/349 sayılı olurları ile alınan karar metninde şöyle denildi: "Sivil Toplum Örgütleri yada gerçek kişilerce basın açıklaması ve benzer adlar altında yapılacak faaliyetler için; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin C bendinde "İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev yetkilerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır. Bu hususta alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında aynı kanunun 66. madde hükmü uygulanır."

Anılan 66. maddede ise; İl genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32. maddesi hükmü uyarınca cezalandırılır" denilmektedir.

Bu nedenlerle; Sivil Toplum Örgütleri yada gerçek kişilerce, Adliye Sarayı ve yakın çevresinde, Valilik Binası ve yakın çevresinde, Merkezi Yönetim Caddesi üzerinde, Havuzbaşında ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde ilgili kanun maddeleri çerçevesinde 05.11.2009 tarihinde 07.00 - 19.00 saatleri arasında basın açıklaması ve benzeri faaliyetlerin yapılması yasaklanmıştır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.