Bölge Haber Girişi : 20 Mayıs 2010 00:39

Erzurum yeni müftülük binasına kavuşuyor!..

Erzurum yeni müftülük binasına kavuşuyor!..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin arazisine Erzurum'un tarihi ve kültürel

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ bir süre önce yıkımı gerçekleştirilen Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin arazisine Erzurum’un tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir mimaride il müftülük binasının yapılacağını açıkladı.
Erzurum’u başta sağlık olmak üzere hemen her alanda daha modern ve çağdaş bir kent seviyesine çıkarma arzusu içerisinde olduklarını dile getiren Bakan Akdağ açıklamasında; “Müftülük hizmetlerimizin daha verimli ve rahat bir şekilde yürütülmesi için fiziki bakımdan daha uygun bir mekana ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu ihtiyacı gider Erzurmek üzere biz de ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler içerisinde olduk. Daha önce yapmış olduğumuz açıklamalarda da dile getirdiğimiz gibi Erzurum’umuzun en gözde mekanlarından ve merkezi noktalarından biri olarak görülen Palandöken Devlet Hastanesi kavşağındaki eski Aziziye Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin arazisini İl Müftülük binası olması hususunda tahsis ettik. Görüşmelerimiz neticesinde yaklaşık toplam maaliyetin 5 Milyon TL yı bulması beklenen yeni İl Müftülüğü binamız için ilk etapta 1,5 Milyon TL tutarındaki ödeneğin aktarımı yapıldı.” dedi.
Ödeneğin, Diyanet İşlerinin hesabına yattığını ifade eden Bakan Akdağ, böylelikle ihale sürecine girildiğini sözlerine ekledi.
TEMEL HAZİRAN AYINDA ATILACAK
Erzurum’un kültürel ve tarihsel dokusuna yakışacak Erzurum İl Müftülüğü binası inşaatının Haziran ayında temelinin atılacağını ifade eden Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ “Haziran ayında inşallah Diyanet İşleri Başkanımızın da katılımıyla temel atacağız. Binamızda ayrıca geniş kapasiteli bir de konferans salonumuz yer alacak. Salonumuzda din görevlilerinin eğitim çalışmalarının yanısıra, hacı adaylarımıza yönelik seminerler de verilecek. Ayrıca Erzurumlu vatandaşlarımızın çeşitli kültürel etkinliklerine bu salon ev sahipliği yapacak. Böylelikle bu binanın sadece hizmet kurumu değil, aynı zamanda bir sosyal kompleks hüviyetine bürünmesini sağlayacağız. Konumu itibariyle binalar arasına sıkıştırılmış bir müftülük binası insanı rahatsız edebilir. Vatandaş bu binaya girdiğinde bir devlet kurumuna değil de sanki kendi evine giriyormuşcasına rahat etmeli, sıkıntısını sorununu rahat bir şekilde dile getirmeli. Bu yüzden şehrimizin en gözde mekanlarından birine bu temeli atacağız. Erzurumlu hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.