Bölge Haber Girişi : 19 Mayıs 2010 14:45

Erzurum'da Unıversıade çoşkusu!..

Erzurum'da Unıversıade çoşkusu!..
2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum'da bu yıl 19 Mayıs törenleri bir başka coşkuyla kutlandı

Erzurum Ajans-2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da bu yıl 19 Mayıs törenleri bir başka coşkuyla kutlandı. Cemal Gürsel Stadyumu’nun tadilatta olması sebebiyle Atatürk Üniversitesi Stadyumu’nda gerçekleştirilen törenlerde Universiade coşkusu vardı. 2011 Genel Koordinatörlüğü'nün desteklediği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Tertip Komitesi tarafından hazırlanan gösterileri sunan yüzlerce öğrenci büyük beğeni topladı. Öğrenciler geçit töreninde ellerinde 2011 Universiade logolu, “Anadolu’nun zirvesinde buluşalım” yazılı dövizler taşırken, gösteri töreninde ise yine Universiade vardı. Selçuklu dönemi eserlerinden Çifte Minareli Medrese’nin dev silüeti önünde yapılan gösteride Universiade teması vurgulandı. “Selçuklu’dan Universiade’a” isimli gösteride öğrencilerin ellerinde değişik Universiade logusunu simgeleyen flamalarla gösterilerini sunması ve atlama kulelerinin de tören alanının yakınlarında olması, fotoğraf karelerine anlamlı kareler yansıttı. 35 öğretmen nezaretinde 750 öğrencinin yaptığı gösterinin ardından final bölümünde ise dev Türk bayrağı ile birlikte Erzururm Universiade bayrağı açıldı. 2011 Erzurum Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, tören bitiminde Vali Sabahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9.Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve diğer görevliler ile birlikte gösteriyi hazırlayan öğretmen ve öğrencileri kutlayarak teşekkür etti. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nda gençlere büyük görevler düştüğünü hatırlatan Genel Koordinatör Bekir Korkmaz, Atatürk’ün gençliğe hediye ettiği bu bayramda Organize Komitesi olarak gençlerin yanında olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Universiade tanıtım çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini anlatan Korkmaz, değişik vesilelerle oyunların başlayacağı tarihe kadar 2011 Erzurum Universide tanıtım çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.