Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 07:14

Erzurum yeni Rektörünü bekliyor!..

Erzurum yeni Rektörünü bekliyor!..
YÖK Genel Kurulu bugün toplanarak Erzurum Teknik Üniversitesi'nin rektör adaylarını belierleyecek. Cumhurbaşkanına sunulacak olan Rektör adayları listesinin başında Prof.Dr. Muammer Yaylalı'nın olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Erzurum Ajans-Bugün yapılacak olan YÖK Genel Kurul toplantısında, yeni kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, izmir Katip Çelebi Üniversitesi, Konya Üniversitesi, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nin rektör adayları belirlenecek.

 
Erzurum’un merakla beklediği rektör adayları listesinin başında Prof.Dr. Muammer Yaylalı’nın olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yaylalı’nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da tanınan ve takdir gören bir bilim adamı olduğu ve rektör olarak atanmasında hiçbir engelin olmadığı belirtiliyor.


Türkiye’nin önemli ekonomistleri arasında da yer alan Prof.Dr. Yaylalı’nın Erzurum Teknik Üniversitesine kurucu Rektör olarak atanması ihtimali Erzurum kamuoyunu da bir hayli heyecanlandırdı. Yaylalı’nın isabetli bir isim olduğu görüşünde hemfikir olan kamuoyu, Teknik Üniversitenin bir an önce işlevsel hale getirilmesinde Yaylalı gibi bir bilim adamının fazlasıyla etkin olacağını düşünüyor.

 
PROF.DR. YAYLALI KİMDİR?


1953 yılında Erzurum’da doğdu. 1978 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Üç yıl özel sektörde çalıştıktan sonra, 1981 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde mikroiktisat asistanı olarak göreve başladı. Aynı fakültede 1984 yılında doktora çalışmasını tamamladı.

 
 
1984-1986 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Yabancı Sermaye Başkanlığı’nda Başkan Müşaviri olarak görev yaptı. İktisat Teorisi Anabilim Dalında 1988 yılında doçent ve 1994 yılında profesör oldu. 1993-1995 yılları arasında Bayburt MYO’da üç yıl kurucu müdür olarak görev yaptı.


1998 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Roger Williams Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.


Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları Özel İhtisas Komisyonu’nda görev aldı.


Prof. Dr. Yaylalı'nın, ‘İhracata Yönelik Başlıca Tarım ve Sanayi Ürünlerinin Karşılaştırmalı Ekonomik Analizi’ ve ‘Mikroiktisat’ adlı iki telif eseri ve Mikroiktisat alanında bir kitap çevirisinin yanısıra birçok makalesi ve kongre/sempozyumlarda yayınlanmış çok sayıda bildirisi mevcut.


Prof.Er. Yaylalı, halen Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümü Başkanlığı’nı ve İktisat Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı’nı yürütüyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.