Erzurum Haber Girişi : 19 Temmuz 2016 20:13

Erzurum'da 36 sanıklı FETÖ/PYD davasında tahliye yok

Erzurum'da 36 sanıklı FETÖ/PYD davasında tahliye yok
Aziziye ilçesindeki bir arsanın ''FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddiasıyla açılan davada, eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Erzurumajans-Aziziye Belediyesi'ne ait bir arsanın, "sahte belge düzenlenerek FETÖ/PDY'ye finans sağlamak üzere satışının sağlandığı" iddialarıyla ile  ilgili olararak açılan davada, eski Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 36 sanığın yargılanmasına Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Dururşmaya tutuklu sanıklar Fatih Cengiz, Şenol Kaba, Yaşar Çiplak, , Cihat Aktaş, Hüseyin Polat, Hadi Zaimoğlu, İsmail Hakkı Akgün Keskin, Hasan Sezai Aydoğan, Erdoğan Yalçın, Nimet Toğa ile tutuksuz sanıklardan Ömer Çerkez, Mehmet Tahir Tekin, Aydın Durdu,  Sefer Karabacak, Barbaros Özer, Abdulbaki Turğun, Mehmet Keskin, Haluk Eyyüpoğlu, Mustafa Yıldız, Mustafa Alkan, Mehmet SalimErek, Bülent Yıldırım, Murat Erdoğan, Hurşit Vural,  İbrahim Kağızmanlı ve Ömer Ekrek ile avukatları ve tanıklar katıldı.

Hüseyin Avcı ve Sadrettin Demircan'ın firari sanık olduğu davada, tutuksuz sanıklardan Cafer Akdemir, Faris Ulaşcan, Mahmut Bölükbaşı, Haluk Urvasızoğlu ve Şamil Baki Çalık ise duruşmada yer alamadı.

Tutuklu sanıklardan Fatih Cengiz, savunmasında, iddianamede belirtildiği gibi ucuz fiyattan arsa verilmesi yönünde bir amacı olmadığını söyledi.

Dava konusu arsanın Aziziye Belediyesi'nin ihtiyacı doğrultusunda satışa çıkarıldığını anlatan Cengiz, "O dönem belediyeye aylık 50-80 bin lira civarında para gönderiliyordu. Arsanın 90 bin liraya satılması belediyenin 1 aylık ihtiyacını rahatlattı." dedi.

Cengiz, "Belediye Başkanı olmam nedeniyle cemaat ve derneklerin hepsiyle ayrı ayrı irtibat kurar, ilgilenir ve konuşurdum. Başkanlığım bittikten sonra hiçbiriyle bir bağlantım kalmadı ve olamaz da" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, gelmeyen sanıkların ifadelerin alınması ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Savcılıkça soruşturma sonucunda 36 sanık hakkında iddianame tanzim edilerek, dönemin Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve eski İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Şenol Kaba hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından 13 yıl 6 aydan 32 yıla kadar hapisle cazalandırılması, diğer sanıklar hakkında ise ise aynı suçlardan  5 yıldan 32 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.