Erzurum Haber Girişi : 16 Aralık 2015 16:00

Erzurum'da donduran eylem

Erzurum'da donduran eylem
Erzurum'da yıkım kararı verilen işyerinin çatısına çıkan Ercan Tekmanlı elinde bıçakla dehşet saçtı.

Erzurumajans-Erzurum'da yıkım kararı verilen işyerinin çatısına çıkan Ercan Tekmanlı elinde bıçakla dehşet saçtı. Kendini yaralayan ve donduran soğukta yarı çıplak 1.5 saat çevreye tehditler savuran Tekmanlı, yıkım ekiplerinin geri çekilmesiyle aşağı indi.



Olay kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Eski Belediye Pasajı ile Vakıf İşhanı arasındaki 'Semaver Çayevi'nin mahkeme tarafından verilen yıkım kararını uygulamak üzere Büyükşehir Belediyesi ekipleri işyerine geldi. Karara itiraz eden işletmeci Ercan Tekmanlı bir süre zabıta ekipleriyle tartıştı. Yaşanan gerginlik üzerine bölgeye polis ekipleri çağrıldı. Bu duruma öfkelenen Ercan Tekmanlı soyunarak eline aldığı bir bıçakla işyerinin çatısına çıktı. Kendini yaralamaya başlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in olay yerine gelmesini isteyen Tekmanlı, aksi takdirde boğazını keseceğini söyledi. Polisin ikna çabaları sonuç vermezken, olay yerine çağrılan bir psikolog Tekmanlı'yla konuşmaya başladı. Eksi 8 derece soğuğun da etkisiyle bir hayli üşüyen Tekmanlı'ya yıkım ekiplerinin geri çekileceği sözü verildi. Bunun üzerine eylemini sona erdiren Ercan Tekmanlı aşağı indi. 1.5 saat süren eylem sırasında 112 Acil Servis ekipleri ve çok sayıda polis bölgede beklerken, Tekmanlı'nın ailesi de endişeli bekleyişin ardından rahat bir nefes aldı.


Onur SAĞSÖZ/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Emre Emre 01 Ocak 1970 02:00

    Rabbim rızkı vermiş elinden almaya çalışanlar utansın

  • Ercan Ercan 01 Ocak 1970 02:00

    Ercan rızkı veren Allah başka bi kapı açar be. Değer mi çatıya çıkmak.