Erzurum Haber Girişi : 08 Mart 2016 15:41

Erzurum'da kadın avukatlar, kadın mahkumlara yemek yapıp ikram etti

Erzurum'da kadın avukatlar, kadın mahkumlara yemek yapıp ikram etti
Erzurum Barosu Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İlknur Sarcan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü kadınları ziyaret etti.
Erzurumajans-Erzurum Barosu Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İlknur Sarcan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü kadınları ziyaret etti. Başkan Sarcan, kadın hükümlüler için baro lokantasının mutfağına girip onlar için yemek, börek ve pasta yaptı.

Bir süre önce gittikleri cezaevinde görüştükleri kadınların kaderine terk edildiğine şahit oldukları için çok üzüldüklerini belirten Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İlknur Sarcan, o gün böyle bir ziyarete karar verdiklerini söyledi. Kadınların isteklerini not alan Başkan İlknur Sarcan, daha sonra bunları yönetim kurulu üyeleri ile birlikte temin etti. Cumhuriyet Başsavcılığından aldıkları izinle Dünya Kadınlar Günü'nde cezaevine giden Başkan İlknur Sarcan ile yönetim kurulu üyeleri Zühal Azbay, Tülay Özenç, Kübra Ertugay Güven ve Bilge Mutlu Bilge kadın mahkumlara sürpiz yaptı. Bir şekilde cezaevine düşmüş ama kimse tarafından aranıp, sorulmayan, ihtiyaçları giderilmeyen, kaderine terk edilen kadınların olduğunu vurgulayan Başkan İlknur Sarcan şöyle konuştu:

"Cezaevinde 30 mahkum kadın ile birlikte 3 yaşında bir de erkek çocuk var. Kadınlarla yüz yüze görüştüğümüzde bizden acil olarak, sabun, terlik, şampuan, çamaşır gibi hijyen malzemeler istedi. Çünkü bunları orada bulamıyorlar. Annesi yüzünden cezaevinde bulunan çocuk için de oyuncak, boyama kitabı ve kalemler aldık. Tabi bir yerde kapalı kalırsanız ister istemez televizyon kurtarıcı olur. Bir de televizyon aldık. Bunları büyük bir heyecan içinde onlara götürdük. Onlar için baronun lokantasında ustalaramızla birlikte yemek, pasta ve börekler yaptık. Mahkum kadınları sık sık ziyaret edip onları dört duvar arasında sahipsiz ve yalnız bırakmayacağız."

Öte yandan Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, Genel Sekreter ve Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İlknur Sarcan ile yönetim kurulu üyeleri Adliye Sarayı'ndaki kadın hakim, savcı, polis memuru, personel ile cezaevindeki kadın mahkum ve gardiyanlara çikolata ile gül hediye etti.

Turgay İPEK/DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.