Spor Haber Girişi : 09 Eylül 2012 13:30

Erzurum'a buz pateni yapmaya geliyorlar

Erzurum'a buz pateni yapmaya geliyorlar
Erzurum kamp merkezi olmanın yanında Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve ülkemizin Buz Sporlarında da en büyük merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
Erzurum Ajans-Erzurum kamp merkezi olmanın yanında Doğu Anadolu Bölgesi’nin ve ülkemizin Buz Sporlarında da en büyük merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Vali Sebahattin Öztürk’ün destekleri ile ilde devam ettirilen “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında Erzurum’dan yaklaşık 10 bin dolayında ilk öğretim, orta okul, lise ve üniversite öğrencisine buz pateni öğreten Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Pasinler, Oltu, Köprüköy ve daha bir çok ilçeden gelen öğrenciye buz pateni öğretti. GHSİM şimdi de Kış Sporları Eğitim Projesi çerçevesinde Doğu’ya açıldı. Erzincan’dan gelen 40’a yakın öğrenci Erzurum’da yaklaşık bir hafta süreyle buz pateni eğitimi aldı. Öğrenciler, Erzurum’daki Buz Hokeyi ve Buz Pateni Salonları sayesinde buz sporları ile tanıştıklarını ve paten yapmayı öğrendiklerini söyledi.

ÇİNTİMAR’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Erzincan’dan gelerek Erzurum’da Buz Pateni öğrenen öğrenciler kafile başkanı Lütfi Şimşek ve Antrenör Yavuz Koç yönetiminde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a nezaket ziyaretinde bulundular. Erzincan kafilesiin Erzurum’da bulunduğu süre içerisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün Kış Sporları Eğitim Projesi’nde yer alan antrenörleri Erzincanlı öğrencilere buz pateni eğitimi verdi. Kursu başarı ile bitirerek paten yapmayı öğrenen öğrenciler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a teşekkür ettiler. Erzurumlu bürokratın kendileri ile yakından ilgilendiğini ve her türlü desteği verdiğinin altını çizen Erzincanlı öğrenciler, “Burada bulunduğumuz süre içerisinde büyük bir hizmet gördük. Buz Pateni öğrenmenin mutluluğunu yaşadık. Bu tesisleri yapan tüm büyüklerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

ÇİNTİMAR: PROJE DEVAM EDECEK

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzincanlı öğrencilere büyük bir yakınlık gösterirken, diğer illerden gelen çocuklara ve gençlere de aynı ilgiyi gösterdiklerini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın Projesi olan Seyyah Ulu Çınar’ın İzinde Projesi kapsamında dokuz dönem halinde 11 ilden Erzurum’a gelen 5 bin dolayında öğrenciye Buz Pateni öğrettiklerini söyledi. Çintimar, “Erzurum artık, buz sporlarında kendisini aşmıştır, Türkiye’nin değişik kulüplerinden ilimize gelen sporcular için iyi bir kamp merkezi ve tüm teknik taktik antrenmanlarını ilimizde bulunan buz salonlarında yapıyorlar. Bölgemizdeki illerden de gençlerin buz pateni öğrenmek için Erzurum’a gelmesi bizleri mutlu ediyor. Erzincan kafilesine de teşekkür ediyor, kendilerini Erzincan’a mutlu bir şekilde uğurluyoruz” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.