Bölge Haber Girişi : 06 Haziran 2010 00:28

Erzurum'a Doğa Sporları kompleksi!..

Erzurum'a Doğa Sporları kompleksi!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi'nin açılışı "Spor Tırmanma Türkiye Şampiyonası" yarışmalarıyla birlikte gerçekleştirildi.

Erzurum Ajans-Erzurum Atatürk Üniversitesi Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksinin açılışı "Spor Tırmanma Türkiye Şampiyonası" yarışmalarıyla birlikte gerçekleştirildi.
Atatürk Üniversitesi içerisinde 1 Milyon 100 bin TL'ye mal olan Dağcılık ve Doğa Sporları Kompleksi'nin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Samih Diyarbakır ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alaattin Karaca yaptı.

Açılışa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Atatürk Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Üstün Özen, dekanlar, öğretim üyeleri, dağcılık kulüpleri sporcuları ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, "Uzun yıllar onurla hizmet verdiğim Anadolu'daki ilk bilim meş'alesinin yandığı Atatürk Üniversitesi'nde organize edilen yarışmadan dolayı çok mutlu ve çok heyecanlıyım. Yaklaşık on iki spor branşında faaliyet yapan Atatürk Üniversitesi, Kayak, alp ve kuzey disiplini, atletizmin muhtelif dalları, güreş ve boks dallarında ülkemiz genelinde sayısız şampiyonluklar kazandırmıştır. Federasyonumuz tarafından Atatürk Üniversitesi tırmanma duvarlarında düzenlenen yarışma Erzurum'da bir ilktir" dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Samih Diyarbakır’da, Atatürk Üniversitesi'nde son iki yılda Oltu Yer bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, ATAUZEM, İngilizce Tıp Eğitimi ve son olarak da Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nin kurulduğunu, ayrıca onlarca yeni bölüm açıldığını ve bazı ilçelere yüksek okul kurulduğunu hatırlatarak, "Üniversitemizin bilimsel, sosyal ve kültürel yatırımları ve faaliyetleri artarak devem edecektir" diye konuştu.

Açılış töreninden sonra tırmanma duvarında tırmanma yarışmaları başladı.İki gün sürecek tırmanma yarışmalarına İstanbul, Ankara, Adana, Samsun, Sivas, Sakarya, İzmir ve Erzurum'dan federasyona bağlı kulüplerden 69 dağcı katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.