Medya Haber Girişi : 25 Mart 2013 23:23

Erzurum'a hiç yakışıyor mu?

Erzurum'a hiç yakışıyor mu?
Erzurum'a Veteranlar Kayak Yarışları için gelen Hürriyet Yazarı Uğur Ergan, şehirleşme adına gördüğü çirkinlikleri kaleme aldı... İşte tarafsız bir çift gözden Erzurum'un gerçekleri...
Erzurumajans-Erzurum'a Veteranlar Kayak Yarışları için gelen Hürriyet Yazarı Uğur Ergan, şehirleşme adına gördüğü çirkinlikleri kaleme aldı... İşte tarafsız bir çift gözden Erzurum'un gerçekleri...

ZORUNLU ESTETİK DERSİ ŞART

Resimden sonra bir diğer hobim, kayak. Türkiye Kayak Vakfı'nın değerli yöneticileri Canip Karakuş ve Murat Tosun'un davetlisi olarak önceki hafta Erzurum Palandöken'deydim. Erzurum'a daha önce iki kez kış aylarında gitmiştim. Beyaza bürünmüş kent gözü rahatsız eden bir görünüm sergilemiyordu. Ancak bu kez küresel ısınmanın da etkisiyle olsa gerek, şiddetli lodos sayesinde Erzurum'un beyazdan arınmış gerçek yüzünü görünce, dost sohbetlerimde sürekli dile getirdiğim, "Türkiye'de ana okulundan başlayıp, hangi alanda olursa olsun yüksek öğrenim bitene kadar estetik mecburi ders olarak okutulmalı" görüşümü sizinle de paylaşmak istedim.
Mertliklerinden, dostluklarından en ufacık şüphe duymadığım Dadaşlar, söyleyeceklerime ne olur kızmayın ve kulak verin:

"Sizin içinizin güzelliği, Erzurum'un bu çirkin kentleşmesine hiç yakışıyor mu? Üniversite Kış Olimpiyatları için yapılan güzelim milyarlık tesislerin öylesine başıboş bırakılması hiç size yakışıyor mu? Yaşamınızın bir parçası haline gelmiş kışın sunduğu sportif faaliyetlere bu kadar uzak durma size hiç yakışıyor mu?"
Bence hiç yakışmıyor.

"İyi güzel de, bu söyledikleriniz sadece Erzurum için değil, neredeyse tüm Türkiye için geçerli" diyebilirsiniz. Doğru da bir tespittir bu. O zaman gelin en azından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun güzel kentleşmesini Erzurum'dan başlatın, tüm bölgeye örnek olun. Unutmayın ki güzellik için önce para değil zihniyet değişimi gerekiyor. Mert Erzurum insanında bu güzelliğin olduğuna ve Ankara'daki Erzurumlu dostların da bu ricamı hemşehrilerine ileteceklerine eminim.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Erzincanlı Talebe 01 Ocak 1970 02:00

    O tesisleri gidip sportif faaliyetlerde bulunmanın , Palandöken kayak merkezine çıkmanın Maliyetinin Erzurumlu Garibanlar için ne kadar yüksek olduğunu yazmamak sana hiç yakışıyor mu sayın Ergan ?

  • ejder budak 01 Ocak 1970 02:00

    servgili ugur tespitlerini kesinlikle yersiz değil ancak bakış açınız birazcık farklı mevcut sistemin başındakiler sisteme nekadar sahip çıktıkları sistemin iyleyişindenmi yana gösteriştenmi yana makamda kalmak için takladanmı yana ben bır ERZURUMLU olarak bunların ANKARADAKİ büyüklerimizin sadece kendi ceplerine değil yada sadece buda ampül kardeşimizdir hatalarına göz yumarak cevap verirlerse şekil A ortada :)

  • mehmet ödemiş 01 Ocak 1970 02:00

    Aldız cevabızı plaketler veriliyor o öyle çalıştı filan belediye başkanı böyle çalıştı mahalle toplantıları cadde sohbetleri işte sohbet gerçekleri yavaş yavaş suyun üstüne çıkıyor belediye başkanlarının toplantılarında bir konu hakkında şikayette bulunulsa cevap hazır o konu büyükşehirin büyükşehire söylenilse alt belediyelerin vatandaş sorduğunada soracağınada pişman oluyor.Ama vatandaşta biraz hak ediyor. Ne deyilem Mevla neylerse güzel eyler.