Bölge Haber Girişi : 03 Temmuz 2010 04:59

Erzurum'a müftülük kampüsü!..

Erzurum'a müftülük kampüsü!..
Erzurumda İl Müftülük Kompleksi hizmet binasının temel atma töreni Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlunun katılımıyla gerçekleşti.

Erzurum Ajans-Erzurum’da İl Müftülük Kompleksi hizmet binasının temel atma töreni Devlet Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Çat yolu kavşağındaki eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin bulunduğu 15 dönüm alanın Sağlık Bakanlığı’nca Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilmesiyle buraya yapılacak İl Müftülük Kompleksi hizmet binasının temeli törenle atıldı.

İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarihte kültür, ilim ve medeniyet merkezi konumunda bulunan Erzurum’a yeni bir müftülük binası yapılmasının önemli olduğunu kaydetti.
Kur’an eğitimi, güzel ezan okunması ve kıraatı konusunda Erzurum’un önemli yeri bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bardakoğlu, “Erzurum Kur’an hıfzında bölgede bereket kaynağı. Türkiye’nin ve bölgenin en önemli Kur’an eğitimi ve güzel ezan okunması konumunda Erzurum’un bulunması çok önemli” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sıradan bir devlet kurumu olmadığına da vurgu yapan Prof. Dr. Bardakoğlu, “Müftülüklerimiz rahmet mekanları, toplumun birlik ve beraberliğini pekiştiren önemli devlet müesseselerinden birisidir. Toplumun bütün kesimlerine ayrım yapmadan ulaşmayı, onlara insan sevgisiyle ulaşmayı önemsiyoruz” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise Erzurum’a yeni bir müftülük binası ve 600 kişilik konferans salonunun yapılmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önem verdiğini açıkladı.
Bakan Akdağ, yeni müftülük binası ve kompleksiyle ilgili projenin Başbakan’a sunulması üzerine, Başbakan Erdoğan’ın kendisine, “Hemen bu işi neticelendirin. Hızlı bir şekilde müftülük kompleksinin tamamlanması için gerekeni yapın” şeklinde talimat verdiğini söyledi.

“İSLAM BARIŞ VE HOŞGÖRÜ DİNİDİR”

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik dünyanın İslam’ın hoşgörü anlayışına ihtiyaç duyduğunu ifade etti. İslam’ın rahmet ve merhametine insanlığın önemli ihtiyaç duyduğu bir sürecin yaşandığına vurgu yapan Devlet Bakanı Çelik, “Birileri barış dini İslam’ı terör aracı olarak göstermeye çalışıyor. Bu konuda Diyanet personeline büyük görev düşüyor. Çünkü İslam barış ve hoşgörü dinidir. Bütün insanlığın da İslam’ın hoşgörüsüne ihtiyacı bulunmakta” şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Çelik ayrıca dün TBMM’de kabul edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası’yla ilgili olarak da “Düne kadar Teşkilat Yasası bulunmayan Diyanet İşleri Başkanlığı üvey evlat muamelesi görüyordu zimmen. Teşkilat Yasası’nı çıkartarak devlet memurları arasındaki ayrımcılık anlayışına son verdik” diye konuştu.

Törende Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile İl Müftüsü Yakup Arslan da günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yaptı.
Palandöken Mütfü yardımcısı Osman Yazıcı’nın dua etmesinin ardından müftülük binasının temeli Devlet Bakanı Çelik, Sağlık Bakanı Akdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu tarafından atıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.