Eğitim Haber Girişi : 17 Eylül 2012 12:00

Erzurum'da 189 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Erzurum'da 189 bin öğrenci dersbaşı yaptı
Erzurum’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle start alırken, 189 bin öğrenci kentte ders başı yaptı.
Erzurum Ajans-Erzurum’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılı düzenlenen törenle start alırken, 189 bin öğrenci kentte dersbaşı yaptı. Hilalkent semtinde düzenlenen törene katılan Vali Sebahattin Öztürk, küçük öğrenciler tarafından adeta krallar gibi karşılandı.

Yeni eğitim-öğretim yılının bugün başlaması nedeniyle Erzurum’da ilk olarak
Havuzbaşı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleşti. Daha sonra Hilalkent 125. Yıl İlköğretim Okulu'nda resmi açılış töreni düzenlendi.

Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda öğrenci yakını katıldı. Vali Sebahattin Öztürk’ün makam arabasının okul bahçesine gelmesiyle birlikte tören için hazır bulunan küçük öğrenciler alkış tufanı kopardı. Öğrencileri selamlayan Vali Öztürk, daha sonra protokoldeki yerini aldı. Açılış konuşmaları ve okula yeni başlayan miniklere çiçek takdiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum genelinde bugün 189 bin öğrencinin çalınan zille ders başı yaptığını kaydetti.

Vali Sebahattin Öztürk ise, ilde sıkıntısız bir şekilde yeni eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Tören sınıflarda öğrencilere hediye dağıtımıyla son buldu.

Öte yandan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, 10 bin 100 kadrolu öğretmen ile yeni eğitim ve öğretim dönemine sorunsuz bir şekilde başlanacağını bildirdi. Bilge, Erzurum’da 7 bin 500 derslikte 35 bini orta öğretimde, 141 bini ilköğretimde, 13 bini okul öncesinde olmak üzere toplam 189 bin öğrencinin ders başı yapacağını ifade ederek, “İlimizdeki öğretmen durumu geçtiğimiz yıl 9 bin 500’dü bu yıl ise yeni atamalarla birlikte kadrolu öğretmen sayımız 10 bin 100 oldu. Bu bizim için sevindirici bir olay, zira bu yeni atanan öğretmenler arasında ilkokul öğretmeni yok. Şimdiye kadar hep ilkokul öğretmenleri atanıyordu. Şimdi ise branş öğretmenleri atanıyor. Bu 4+4+4 sisteminin getirdiği bir yeniliktir. İlimizde 4+4+4 sistemi çalışmalarında sona gelindi. Yeni yatırımlarımız ihaledeki tarihler itibariyle bitirilmiş olacak. Okullarda yaptığımız onarımlar da eğitim dönemi başlamadan bitmiş olacak. Dolayısı ile yeni 4+4+4 sistemine Erzurum olarak hazırız. Çünkü 4+4+4’ün, yani 12 yıl kesintisiz eğitimin ilimiz adına getirdiği yük çok fazla olmamıştır” diye konuştu.

17 Eylül Pazartesi günü başlayacak olar eğitim-öğretim dönemi birinci yarıyılı 25 Ocak 2013 Cuma günü son erecek. Öğrenciler 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yarıyıl tatiline girecek. İkinci yarıyıl ise 11 Şubat 2013 Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran 2013 Cuma günü sona erecek. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mert 01 Ocak 1970 02:00

    okullarda akıllı tahtalar çalışmıor.liselerde akıllı tahtalar süs oldu.