Bölge Haber Girişi : 05 Kasım 2009 01:06

Erzurum'da 4 yıl içinde 1 organ bağışı yapıldı!..

Erzurum'da 4 yıl içinde 1 organ bağışı yapıldı!..
Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat, bu yıl 23'ü böbrek, 12'si karaciğer olmak üzere 35 organ nakli gerçekleştirdiklerini ve yılsonuna bu rakamı 40'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Erzurum Ajans-AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında Organ Nakli Merkezi'nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Çalışmalar hakkında Rektör Hikmet Koçak'a bilgi veren Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat, bu yıl 23'ü böbrek, 12'si karaciğer olmak üzere 35 organ nakli gerçekleştirdiklerini ve yılsonuna bu rakamı 40'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Organ bağışı konusunda duyarlılığın artması gerektiğinin altını çizen Polat, Erzurum'da 4 yıl içerisinde 1 tane organ bağışı yapıldığını açıkladı.

Polat, "Trendimiz devam ediyor. Bu bölgede organ bekleyen hasta çok. Bu hafta vesilesiyle insanlarımızın bir kez daha organ bağışı konusunda pozitif düşünmelerini istiyorum. Biz biliyoruz ki bu bölgenin insanı hayırsever ve yardımseverdir. Gece gündüz çalışmaya hazırız. Yeter ki bu bölgedeki insanlar organ nakli için başka yerlere gidip mağdur olmasınlar. Organ bağışının dini herhangi bir sakıncası yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı yüksek kurulu bunun için fetvayı veriyor." dedi.

NAKİL MERKEZİNE ÖZEL ARAÇ

Organ nakli merkezinin çalışmalarını takip ettiğini belirten Koçak ise çevre illerden yapılan organ bağışlarının kolaylıkla alınması için organ nakil merkezine araç tahsis edeceği müjdesini verdi. Organ bağışının öneminin anlatılması gerektiğini ifade eden Rektör Koçak, "Sıradan rutin işleri herkes yapar. Her yerde sağlık hizmetleri görülüyor. Önemli olan sağlık hizmetlerini ihtiyaç duyulduğunda en yüksek seviyede yapılabilmesidir. Üniversitemiz de bu noktada kurulmuş organ nakli merkezi var. Hizmetlerini en yüksek seviyede götürüyor. Arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Bugüne kadar 70'in üzerinde hastaya organ nakli yapıldı. Erzurum'da 4 yılda bir organ bağışı yapılmışsa bir eksiklik var. Bağışın ne kadar önemli olduğunu anlatmamız lazım. Arkadaşlarımızın çalışmalarını destekliyoruz. Kısa bir sürse sonra organ nakil merkezine araba tahsis edeceğim. Her organ mesajı geldiğinde Samsun'a Artvin'e kendi arabaları ile gidiyorlar. Organ nakli merkezinin arabası olsun istiyoruz." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.