Bölge Haber Girişi : 22 Mayıs 2010 00:01

Erzurum'da ağaç bayramı!..

Erzurum'da ağaç bayramı!..
Erzurum'da ağaç bayramı etkinlikleri kapsamında 300 fidan toprakla buluşturuldu.

Erzurum Ajans-Erzurum'da ağaç bayramı etkinlikleri kapsamında 300 fidan toprakla buluşturuldu.
Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde düzenlenen Ağaç Bayramı törenine, Erzurum valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Coşkun, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, İl Çevre ve Orman Müdürü Muhammer Toraman ve daire amirleri ile öğrenciler katıldı.
İl Çevre ve Orman Müdürü Toraman, törende yaptığı konuşmada, ormanların önemine dikkati çekti.
Ormanların, sağlıklı çevre, temiz su ve yaşanabilir ortamların oluşmasında önemli rol oynadığını ifade eden Toraman, şunları kaydetti:
“Ormanlarımızın bu önemli fayda ve işlevselliğinden dolayı korunması ve orman varlığını artırmaya yönelik olarak geçmişten günümüze çalışmalar yürütülmüş, özellikle son yıllarda Bakanlığımızca çok ciddi miktarda ağaçlandırma çalışmaları yapılmaya başlanmıştır. Sonuçta, kurumsal ve toplumsal destekle birlikte ülkemiz, orman varlığını artıran 10 ülkeden biri olmuştur.”
Erzurum'da yapılan ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Toraman, ''Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte Çat yolu, Ilıca-Aşkale, Pasinler-Horasan kara yolları ağaçlandırıldı. Kent merkezinde de belediyelerimizle birlikte yeşil alanların oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Daha sonra, törende Vali Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Coşkun, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer ile öğrenciler fidan dikti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.