Spor Haber Girişi : 07 Şubat 2012 12:26

Erzurum'da bilirkişi çelişkisi

Erzurum'da bilirkişi çelişkisi
Kayak Federasyonu yetkilileri, bilirkişi raporunu hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın “güvenli değil” dediği pistte antrenörlüğünü yaptığı AKUT Kış Sporları Kulübü’nün kayakçılarına da antrenman yaptırdığını iddia etti. Kıy

Levent AKPINAR'ın Haberi- MİLLİ sporcu Aslı Nemutlu’nun Konaklı Kayak Merkezi’nde 12 Ocak’ta geçirdiği talihsiz kaza sonrası Cumhuriyet Savcılığı tarafından bilirkişi tayin edilen Yrd. Doç. Dr. Fatİh Kıyıcı’nın hazırladığı rapor tartışılıyor. Aynı zamanda AKUT Kış Sporları Kulübü Kayak Antrenörü olan Kıyıcı’nın,  raporunda ‘güvensiz ve sahipsiz’ dediği Süper G pistinde kendi takımındaki sporculara da antreman yaptırdığı ortaya çıktı.

Kayak Federasyonu yetkilileri Kıyıcı’nın hazırladığı Bilirkişi Raporu’nda “Pist güvenli değil” iddialarına sert tepki göstererek, “Aslı’nın yaşamını yitirdiği gün aynı pistte Uludağ ve Erzurum Kayak Kulübü sporcuları ile Fatih Kıyıcı’nın antrenörlüğünü yaptığı AKUT Kış Sporları Kulübü’de antrenman yapıyordu.”dediler.

Kıyıcı’nın hazırladığı bilirkişi raporunda ‘güvenlik önlemleri alınmamış, pist güvenli değil” iddialarının çelişkili olduğunu da ifade eden federasyon yetkilileri, “Kıyıcı kendi takımını hem Aslı’nın öldüğü gün, hem de daha önceki günlerde aynı pistte antrenman yaptırdı. Bunu bilmeyen yok. Hatta Aslı talihsiz kazanın olduğu sabah kendi takımının aracına yetişemeyerek, AKUT takımının aracıyla Konaklı’ya gitmiş.  Birlikte antrenman yapmışlar. Pist güvenli değilse Kıyıcı, kendi sporcularına neden o pistte antrenman yaptırdı? Bunu da açıklamasını bekliyoruz” diye eleştirdiler.


ÖLÜM ANTRENMANINA AKUT EKİBİYLE GİTMİŞ


Öte yandan Aslı Nemutlu’nun Konaklı’daki ölümüyle sonuçlanan son antrenmana takım otobüsünü kaçırdığı için  Yd.Doç.Dr. Fatih Kıyıcı’nın antrönürü olduğu AKUT Spor Kulübü kayakçılarıyla gittiği ortaya çıktı. Sporcular AKUT Spor Kulübü sitesinde o anı şu sözlerle anlattı;


SEVGİLİ ASLI NEMUTLU


Aslımız, bu sabah eski takım arkadaşlarıyla beraber son yolculuğuna çıkıyormuş aslında…. sabah saatlerinde bizim otobüsümüze bindiğinde, yüzünde her zamanki neşesi, cilveli gülümsemesi… hep yıllar öncesini hatırlattı bana. Bundan 4 sene önce, henüz afacan küçük kızlarken, Özlem’le beraber hocalarının taklitlerini yaptıkları, Gülnaz’la beraber bize dans gösterileri düzenledikleri günler geldi aklıma. Minibüste 5-6 yıllık kayak arkadaşları Derin, Deniz, Yiğit, Kaan Tan ile yan yana otururken tutamadım kendimi takıldım Aslı’ma… “aaa, yaşasın Aslı geri dönmüş takımına” dedim. Ne güzel bütün minibüs gülüştük hep beraber…. ve ben bir taraftan düşünüyordum “hale bak, biz moruk olduk, minik kızımız nasıl da dünya güzeli bir genç kız oldu, ne büyük mutluluk….” hatırlamıyorum düşüncelerimin nerelere kadar gittiği… Meğer Aslı’mız son yolcuğuna çıkarken eski arkadaşlarıyla beraber olmak istemiş herhalde, kader onun için onu bizim otobüsüme koymuş bugün.”


KIYICI: EVET O PİSTTE BEN DE ANTRENMAN YAPTIRDIM


Hazırladığı bilirkişi raporu ile başta Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın da tepkisini çeken   Fatih Kıyıcı www.erzurumajans.com'a konuştu. “Aynı pistte Fatih Kıyıcı’nın antrenörlüğünde AKUT kayakçıları da bir çok defa antrenman yaptı’ iddialarına yanıt veren Kıyıcı,  Aslı’nın yaşamını yitirdiği pistte takımına defalarca antrenman yaptırdığını doğruladı. Kıyıcı, “ Takımım Aslı’nın öldüğü pistte bir çok defa antrenman yaptı. Hatta Aslı’nın öldüğü günde yine antrenman yaptılar. Bizim o pisti kullanmamızın nedeni Konaklı’da büyük ve küçük slalom yarışmalarının yapıldığı iki pist var. Birinde yarışmalar yapıldığı için devamlı kapalı tutuluyor. Aslı’nın yaşamını yitirdiği pistten başka antrenman yapacak pist yok. Ben slalom antrenmanı yaptırıyordum. Benim sporcularım, pistin en sağından kayıyorlar ve çok yavaş kayıyorlardı. Kayakçılar düşse de tahta perdelere çarpma şansları imkansızdı. Ama Aslı büyük slalom kayıyordu. Büyük slalom hızlı bir kayak. Düşen sporcuların tahta perdelere çarpması büyük olasılık” dedi. (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Konaklı 01 Ocak 1970 02:00

    Sayın kıyıcı yediğinle kustuğun farklı özer ayık olmadan önce sıradan bir kayakcı idiniz özer ayık başkan olunca yolda yürüken selam vermeyeciğin adamlar kayak milli takımına hoca oldular özer ayığın size yaptıklarını helal olsun böyle ödüyorsunuz kardeşim aynı piste kayıyorsun sana güvenli diğerlerine güvensiz özer ayık başkanlığı bıraktığı zaman erzurumlu kayakcılarda yaprak dökümü olacak bunu inkar etmeyin