Eğitim Haber Girişi : 27 Kasım 2013 14:58

Erzurum'da dershane protestosu

Erzurum'da dershane protestosu
Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin, Erzurum'da dershane temsilcileriyle gerçekleştiği toplantı protesto edildi.
Erzurumajans-Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey yöneticilerinin, Erzurum'da dershane temsilcileriyle gerçekleştiği toplantı protesto edildi.

Atatürk Üniversitesi kültür Merkezi Salonu'nda Bakanlık Müşaviri Naci Haliloğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumu Genel Müdürü Mehmet Küçük ve Milli Eğitim Bakanlığı Müşavir Yardımcısı Zübeyir Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen toplantının başlamasının hemen ardından, salonda bulunan dershane temsilcileri alkışlarla salonu terk etti.

Toplantıyı protesto eden dershane temsilcileri, salon çıkışında basın açıklaması yaptı. Palandöken Dershaneler Birliği Başkanı Birol Turgut tarafından yapılan açıklamada uygulamaya tepki gösterildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tahsin 01 Ocak 1970 02:00

    Okullara doğru düzgün öğretmenler(görevini düzgün yapan öğretmenleri tenzih ediyorum) koysunlar ondan sonra kapatsınlar dershaneleri. bu öğretmenlerin milletin geleceği ile oynamaya ne hakkı var. okulu kendilerine çiftlik yapmışlar oh ne ala bekle ders saati dolsun tamamdır öğrenci ister öğrensin ister öğrenmesin umurundamı onun

  • Atilla ŞENOL 01 Ocak 1970 02:00

    Dershanelerin öğrenciye kazandırdığı bir şey yok. Kapasitesi olan çalışmaktan zevk alan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, öğretmen lisesi ve Anadolu lisesi öğrencilerinin tamamı na yakın kısmı dershaneye gidiyor. Bu öğrenciler zaten seçilmiş kendisine hedef koymuş başarıya odaklanmış öğrencilerdir. Bunlar dershane olmadan da kazanma ihtimali yüksek öğrencilerdir. Bu öğrenciler sadece veliyi rahatlatmak ve her kes gidiyor bende gidiyim düşüncesiyle gitmektedirler. Öğretmen maaşlarını hizmetli maaşıyla eşitleyen zihniyet öğretmeni mesleğinden soğutmuş aynı zamanda öğretmen üzerindeki denetimi kaldırarak eğitimde boş vermişliği hakim kılmıştır. Öğretmen toplum nezrindeki yerini kaybedince eğitim öğretim görevi yerini çocuk ve genç avutuculuğu almıştır. Bu görevinde de velinin oyuncağıdır. Okur yazar olmayan veli bile fakülte mezunu öğretmene eğitim dersi vermeye çalışıyor. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için öğretmenlere tam gün çalışma zorunluluğu getirilip ders ücreti kaldırılıp maaşını insanca yaşam seviyesine çıkarıp sözleşmeli yapılarak performansa göre ücret verilmesi yolu denenir ise ders okulda öğrenilir. Tv ve internet üzerinden tüm ders konuları en iyi öğretmenler tarafından anlatılır. İsteyen öğrenci tekrar tekrar dersleri dinler ve başarılı olur. Dershane ye gitmek isteyende yine gider teşebbüs hürriyeti vardır. Kanuna adaba ahlaka aykırı olmayan her türlü konu için ticari teşekkül kurulur ve yürütülür. Dershane öğretmenlerinin kadroya alınması atama bekleyen öğretmenler için yapılacak en büyük adaletsizliktir. Ayrıca dershanelerdeki diğer çalışanları memur, hizmetli, güvenlikçi olarak kadroya almaz isen kendi çalışanları arasında eşitsizlik olur. Teşebbüs hürriyeti yasakla değil ekonominin kendi kuralları içerisinde yönlendirilir

  • sevda ekici 01 Ocak 1970 02:00

    dersanelerin kapatılmasını olumlu buluyorum fakir fukara çocukları parasızlıktan okuyamıyor.2000 3000 bin az bir miktar değil bunu bulamayanlar çocuğunu dersaneye gönderemiyordu.bence kapatılması olumlu ve destekliyorum.

  • gerçek bu 01 Ocak 1970 02:00

    Dershanelerin kapatılmasıyla hiç bir şeyin çözüme kavuşamayacağını onlarda biliyor. Esas sorun öğretmen atamalarında.Bir öğretmen çok zeki, çok şey bilebilir ama karşısındakine bildiklerini aktaramıyor ise esas sorun buradadır.Bence buna bir çözüm bulunmalıdır yoksa bu dershanelerin kapatılmasının velilere yararı değil çok daha maddi zararı olacaktır özel ders fiyatları ortada

  • tk 01 Ocak 1970 02:00

    dersanelerin kapatılması gerekir eğitim kültür yuvası denilmektedir. zira eğitim ücret karşılığı yapılmaz.sayın başbakanımızında görüşü bu yöndedir.meb okulları yıllarını verip öğrenciyi yetiştirmekte üniversiteye 1 yıl kala dersaneler bu başarıyı kendilerine mal etmektedir.umarım dersaneler kapatılır dersanelerdeki öğretmenler milli eğitim bünyesine alınır eğitim bu şekilde devam eder