Bölge Haber Girişi : 03 Aralık 2009 18:34

Erzurum'da Dünya engelliler günü

Erzurum'da Dünya engelliler günü
Erzurum'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde toplanan Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği ve Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyeleri ortak basın açıklaması yaparak, "Vaadler dönemi bitti, icraat

Erzurum'da "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde toplanan Türkiye Sakatlar Derneği, Zihinsel Engelliler Derneği ve Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyeleri ortak basın açıklaması yaparak, "Vaadler dönemi bitti, icraat zamanıdır" dediler.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ardından ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, şunları kaydetti; "" Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ilk kez daha da anlamlı hale gelmiştir. Tüm dünyada engellilerin hak ve özgürlükleri uluslararası bir sözleşme ile güvence altına alınmıştır. Türkiye ilk imzacıları arasında yer aldığı Birleşmiş Milletler Engellileri İnsan Hakları Sözleşmesini onaylamıştır. Ülkemizdeki 8,5 milyon engelli artık geleceğe çok daha umutla bakabilecek güçlü bir hukuk temeline kavuşmuştur. Sözleşme hükümete büyük sorumluluk ve görevler yüklemektedir. Engellilerin başta erişim olmak üzere sağlık, eğitim, istihdam, sosyal güvenlik gibi sorunlarının hızla çözümlenmesi gerekmektedir. Sözleşmenin yürürlüğe girmesi bizleri umutlandırmış, bununla birlikte hukuki güvence henüz icraata yansımamıştır. Beklentilerimizin aksine engellilerin yaşam koşullarını daha zorlaştıran uygulamalarla karşılaşmaktayız. Bizler bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyle edindiğimiz bilgi ve birikimlerimizle, ülkemizin her yöresinde örgütlü üyelerimizden aldığımız güçle sözleşmenin bizlere verdiği tüm sorumlulukları yerine getirmeye kararlıyız."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.