Erzurum Haber Girişi : 28 Ocak 2012 13:05

Erzurum'da festival coşkusu devam ediyor

Erzurum'da festival coşkusu devam ediyor
Erzurum Valiliği ile Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığı'nın organize ettiği Kış Sporları Festivali coşkusu devam ediyor.
Erzurum Ajans-Erzurum Valiliği ile Buz Hokeyi Federasyonu Başkanlığı'nın organize ettiği Kış Sporları Festivali coşkusu devam ediyor.

Dün kortej yürüyüşü ile start alan festival kapsamında düzenlenen etkinlikler Erzurumlular tarafından yoğun ilgi görüyor. Tarihi Yakutiye Medresesi önünde yapılan kardan heykeller ziyaretçi akınına uğrarken, Palandöken Kayak merkezi ve Türk Telekom Atlama Kulelerinde düzenlenen eğlenceler adeta vatandaşların akınına uğruyor. Wingsuit doğa sporları ve paraşüt gösterilerinin renk kattığı festivalde dün akşam Buz Hokeyi Salonunda düzenlenen konser programı eğlenceyi doruğa çıkardı. THM Sanatçısı Nurallah Akçayır, Erzurumlu ünlü sanatçı İbrahim Erkal ,Tiyatrocu Cumhur Seval’un Teyo Pehlivan gösterisi ile gönüllerince eğlenen Erzurumlular 2011 Eurovision birincisi Azeri sanatçı Nigar’ın konseriyle coştu. Salonu dolduran binlerce Erzurumlu kış festivalinin coşkusunu doyasıya yaşadı.

Festival etkinlikleri kapsamında bugün de Türk Telekom Atama Kulelerinde Kayakla Atlama gösterisi düzenlenecek. Festivalin son gününde Gürcistan ve Türkiye Buz hokeyi milli takımları karşı karşıya gelecek.

Festival için Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı prof. Dr. Recep Akdağ’da dün akşam düzenlenen konser programına katıldı. Erzurum’un kış turizminde önemli bir merkez haline geldiğini anlatan Bakan Akdağ, festivalin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzurum valisi Sebahattin Öztürk, bu yıl ilki düzenlenen festivalin önümüzdeki yıllarda da geleneksel hale getirilerek devam ettirileceğini söyledi.
Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, festival kapsamında düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösteren Erzurumlulara teşekkür etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.