Bölge Haber Girişi : 28 Ocak 2012 12:50

Meteoroloji uyardı

Meteoroloji uyardı
Doğu Anadolu Bölgesi önümüzdeki günlerde soğuk havanın etkisi altına girecek.
Erzurum Ajans-Doğu Anadolu Bölgesi önümüzdeki günlerde soğuk havanın etkisi altına girecek. Kar yağışı ve buzlanmanın etkili olacağı Erzurum’da en düşük hava sıcaklığı eksi 22 derecenin altında olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uyarıda bulunarak Erzurum’un sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası altında kalacağını bildirdi. Bölgede kar yağışı ve buzlanmanın etkili olacağını bildiren Meteoroloji yetkilileri en düşük sıcaklık değerinin Erzurum’da eksi 22’lerin altında olacağını açıkladı.

B
ölge genelinde ise yaşanacak buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyaran meteoroloji yetkilileri, bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini kaydetti. Bölgede bazı illerde beklenen en düşük hava sıcaklıkları ise Erzurum’da eksi 22 Kars’ta eksi 21 Iğdır’da eksi 4 Erzincan’da eksi 14 Bayburt’ta eksi 18 Ardahan’da ise eksi 17 derece olması bekleniyor. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.