Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2010 13:16

Erzurum'da gençlik köprüsü projesi!..

Erzurum'da gençlik köprüsü projesi!..
Erzurum Kültürel Etkileşim Grubu tarafından hazırlanan Gençlik Köprüsü projesi ile farklı kültürlerden gençleri bir araya getirerek ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Kültürel Etkileşim Grubu tarafından hazırlanan “Gençlik Köprüsü” projesi ile farklı kültürlerden gençleri bir araya getirerek ortak çalışmalar yapılması planlanıyor.
Erzurum Kültürel Etkileşim Grubu yöneticileri proje ile farklı kültürlerden gençleri bir araya getirmek, yeni ve ortak çalışmalar oluşturmak, fikirler geliştirmek, farklı deneyimleri gözlemlemek, öğrenmek, öğretmek ve paylaşmak üzere planladıklarını belirterek, “Projemizde, farklı ülke, kuruluş ve kültürlere sahip gençlik grupları ve çalışanlarını bir araya getirmek suretiyle yürütülen çalışmalarımız kapsamında, yerelimiz gençleriyle bir gençlik buluşması gerçekleştirmeyi, yeni ortaklar geliştirmeyi amaçladık. Projemizle ilimiz gençlerinin AB ve kültürel çeşitliliğine bakış açısını geliştirmeyi, birer Avrupa vatandaşı olarak, kendi çok kültürlü yapımızın gelişmesine nasıl katkıda bulunabileceği konusunda farkındalıklarının artırılmasını, harekete geçmelerinin sağlanmasını hedefledik. Çalışma ile Anadolu’nun çatısında en eski yerleşim yerlerinden olan ve Anadolu ve medeniyet haritasının en zengin ve en eski coğrafyalarından birine sahip, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olması ile çok çeşitli eserlerle hemen her medeniyetin izlerini taşıyan ilimizden, yürütülecek farklı atölye çalışmaları, geziler ve benzeri etkinliklerle, katılımcılarımızı ortak kültürel mirasımızla baş başa bıraktık. Geçmişi ve geleceği tartıştık, ortak etkinliklerle, yaratıcı fikirler ortaya çıkardık, yeni çalışmalar yeni ortaklıklar geliştirdik” dediler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.