Erzurum Haber Girişi : 28 Kasım 2012 14:00

Erzurum'da KCK davası başladı

Erzurum'da KCK davası başladı
Iğdır'da PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında belediye başkan yardımcısı ve il genel meclisi üyelerinin de bulunduğu 14 şüpheli Erzurum Adliyesi'ne getirildi.
Erzurumajans-Iğdır'da PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında belediye başkan yardımcısı ve il genel meclisi üyelerinin de bulunduğu 14 şüpheli Erzurum Adliyesi'ne getirildi.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütünün şehir yapılanması olarak bilinen KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında pazartesi günü sabaha karşı kent merkezindeki bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. KCK kapsamında düzenlenen operasyonda; İl Genel Meclisi Başkanı Cengiz S. ve Belediye Başkan Yardımcısı Elif D., belediye meclis üyeleri Ahmet A., Ayşegül Y., Güzel Ö. ile Sadık Ö., Cahit A., Halit K., Abdul Kadir Ö., Hasan S., Ahmet S., Ferzender A. ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, polis sorgularının ardından yargılanmak üzere Erzurum'a sevk edildi.
Geniş güvenlik tedbirleri altında Erzurum Adliyesi'ne getirilen şüphelilerin yargılanmasına başlandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.