Kültür-Sanat Haber Girişi : 31 Mayıs 2012 10:15

Erzurum'da ''Kore kültür günleri'' esintisi

Erzurum'da ''Kore kültür günleri'' esintisi
Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Kore Kültür Günleri” etkinlikleri Kore’nin geleneksel ‘Performans Gösterisi (PungJang21 gösterisi)’ il
Erzurum Ajans-Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Kore Kültür Günleri” etkinlikleri Kore’nin geleneksel ‘Performans Gösterisi (PungJang21 gösterisi)’ ile sona erdi.
Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Kore Kültür Günleri" etkinliklerine, Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee ve Müsteşar Dong-Voo Cho, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Türkiye Muharip Geziler Derneği Genel Başkanı Mehmet Şükrü Tandoğan katıldı.
Büyükelçi Lee, burada yaptığı konuşmada, Kore'nin ulusal müzesinde Türkiye Medeniyetler Sergisi'nin düzenlendiğini, İstanbul'da da Kore'nin eserlerinin yer aldığı serginin düzenleneceğini söyledi.
İki ülke arasındaki kültürel alışverişi desteklemek için Ankara'da Kore Kültür Merkezi açıldığını anımsatan Lee, "Yakın bir zamanda Kore'de de Türkiye Kültür Merkezi açılacağını biliyorum. İki ülke arasındaki dostluk ilişkileri karşılıklı anlayış içerisinde geliştikçe, Türkiye ile Kore gerçek kardeş ülke olacaktır" diye konuştu.
Vali Öztürk de 60 yıl önce yapılan Kore Savaşı ile Türkiye'nin bir dost kazandığını belirterek, Güney Kore'nin artık Türkiye Cumhuriyeti'nin bir dostu, kardeş ülkesi olarak yerini aldığını söyledi.
Etkinlik Kültür ve Gösteri Merkezinde yapılan Kore’nin geleneksel ‘Performans Gösterisi (PungJang21 gösterisi)’ ile sone erdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.