Erzurum Haber Girişi : 11 Aralık 2012 16:00

Erzurum'da mazot çalan 5 şüpheli tutuklandı

Erzurum'da mazot çalan 5 şüpheli tutuklandı
Erzurum’da araçtan mazot çaldıkları öne sürülen ve polisin kovalaması sonucu yakalanan 1’i cezaevi firarisi toplam 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Erzurumajans-Erzurum’da araçtan mazot çaldıkları öne sürülen ve polisin kovalaması sonucu yakalanan 1’i cezaevi firarisi toplam 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 01.50 sıralarında bir araçtan inen şahısların kamyon depolarından akaryakıt çaldıkları ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Olay yerine giden ekipler, şüphelilerin suçta kullandıkları araç ile birlikte kaçmaya çalışmaları üzerine yaşanan kovalamaca neticesinde araç durdurularak içinde bulunan 5 şüpheli yakalandı. Şüpheliler ile yapılan görüşmelerde, şahıslar akaryakıt hırsızlığı ile bir alakaları olmadığını arkadaşlarını eve bırakmak için dolaştıklarını belirtti. Şüpheliler arasında Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince hakkında benzer birçok suçtan işlem yapılan Z.Ç (20) ,E.D (28) gibi şüphelilerin bulunduğunun görülmesi üzerine çevrede detaylı incelemelere başlanıldı. Şahısların iki sokak yukarıda bir kamyonun deposunun açılarak 120 cm uzunluğunda hortum vasıtasıyla bir aracın deposu içerisinden mazot çekmeye çalıştığı, ancak ekiplerin olay yerine gelmesi üzerine şahısların mazotu çektiği hortumu, içerisinde mazot bulunan damacanayı olay yerinde bırakarak kaçtıkları anlaşıldı. Olayın şüphelilerinden Z.Ç ‘nin (20) yapılan üst aramasında, 4.58 gr toz esrar, sustalı çakı, bir adet 7,65 çapında dolu fişek ele geçirildi. Olayın diğer şüphelilerinden G.Ö’ nün ekiplere M.K ismini bildirmesi ve şüpheli hareketleri üzerine yapılan ayrıntılı çalışmada şahsın ceza evi firarisi olduğu bu nedenle ekiplere yalan beyanda bulunarak, başkasına ait kimlik bilgilerini kullandığı tespit edildi. Şahsın üzerinde bir adet bıçak ele geçirildi. Olayın diğer şüphelileri E.D (28), E.Y (22) ve suça sürüklenen çocuk E.Ç (17) isimli şahısların yapılan üst aramalarında bir adet bıçak ve bir adet 7,65 dolu fişek ele geçirildi. Olayda aracından mazot çalınan, nakliyecilikle uğraşan M.N.C (39) nakliyecilik yaparak zorlukla geçimini temin ettiği ve deposundaki mazotu aracını park etmeden veresiye olarak aldığı, şahıslar hakkında şikayetçi olduğu alınan ifadesinden anlaşıldı. Meydana gelen olayla ilgili olarak olayın 5 şüphelisi çıkarılmış oldukları adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.