Erzurum Haber Girişi : 09 Eylül 2012 19:00

Erzurum'da pazarcıların 'korsan' tepkisi

Erzurum'da pazarcıların 'korsan' tepkisi
Erzurum Seyyar Gıda Giyim Züccaciye ve Pazarcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, Pazar yerlerini gezerek esnafın sorunlarını dinledi.
Erzurum Ajans-Erzurum Seyyar Gıda Giyim Züccaciye ve Pazarcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, Pazar yerlerini gezerek esnafın sorunlarını dinledi. Pazar esnafı Aktepe’ye yoğun ilgi gösterirken, en büyük sorunlarının korsan olarak satış yapan seyyar satıcılar olduğunu belirttiler.

İskender Aktepe konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Odamıza kayıtlı 550 üyemiz var. Ama bunun yanında yapmış olduğumuz tespitlere göre de Erzurum’da odamıza üye olmadan devletine vergisini vermeden çalışan yaklaşık 250 kayıt dışı esnaf var. Bu konuda belediyeler bize yardımcı olmalı ki kayıt dışı satış yapanların önüne geçelim. Kaçak esnaf olmasın herkes adil eşit bir şekilde vergisini vererek çalışsın parasını kazansın istiyoruz. Biz kayıtlı üyeler olarak devletin çizmiş olduğu kurallara uygun satış yapıyoruz. Ama kayıt dışı çalışan esnaf bizim ekmeğimizi kazanmamıza engel oluyor. Kayıt dışı çalışan esnafın getirdiği ürünler sağlık açısından çok uygun değil. Haftalarca satamadığı malı pazara getirip satmaya çalışıyorlar. Vatandaşın sağlığıyla da oynuyorlar kesinlikle kayıt dışı esnafın denetlenmesi lazım. Bakanlıktan bize yazı geldi. Yazıya göre 2013 yılında kayıt dışı esnaf kalmayacak. Bizde bir komite kuracağız. Bu komite pazarların sorunlarına çözüm üretecek, pazarlara kayıt dışı esnafın girmesine izin vermeyecek ve pazarların en iyi en dürüst şekilde hizmet vermesini sağlayacak.” Diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • mehmet taş 01 Ocak 1970 02:00

    hadi ordan ya!! seyyar satıcıların korsanından yakınıyormuş!! hanginiz kanuna uygunsunuz ki? korsandan yakınıyorsunuz!!! içinizde kaç esnaf vasfında insan var? hepiniz korsansınız. lakayt haraketler, bayanların yanında küfürleşmeler!!! acayip acayip müzikler!!! saygısızlık başını almış gidiyor!! önce hareketlerinizi düzeltin, sınra bir ahlak dersi alın!!! asıl beledilerin bir şekilde pazarlara müdahale edip, sizi bir hizaya gektirmesi lazım!!! böyle esnaflık olmaz!!!