Erzurum Haber Girişi : 03 Şubat 2012 13:46

Erzurum'da tipi yolları kapadı

Erzurum'da tipi yolları kapadı
Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum’da tipi köy yollarını ulaşıma kapatırken at arabaları kar altında kaldı.
Erzurum Ajans-Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzurum’da tipi köy yollarını ulaşıma kapatırken at arabaları kar altında kaldı.
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle 600’ün üzerinde köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Yılın yaklaşık 8 ayını kar altında geçiren bazı köyler de taşımacılıkta kullanılan at arabaları yolların kapanması üzerine kar altında kaldı. Yazları ot ve saman taşımak için kullanılan at arabaları, kış aylarında kapalı yollarda kullanılamadığı için bir köşeye çekildi. Yağan kar yağışıyla birlikte kar altında kalan at arabaları, bir daha kullanılmak için yazın gelmesi beklenilecek.
K
öylü sakinlerinden Mahmut Ulaş, “At arabaları yazın tarım ve hayvancılık işlerimiz de bizim elimiz, kolumuz. Ancak kış geldi mi yollar kapanıyor. Dışarıyla irtibatımız kesiliyor. At arabalarını da kullanamadığımız için bir kenara çekiyoruz. Yaz ayları gelip kar kalkana kadar kar altında kalıyorlar” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.